JAV karinės oro pajėgos pristatė superkompiuterį iš 1760 "Playstation 3"  (17)

Žaidimų kompiuterių pardavimus prieš Kalėdas skatina ne tik plataus vartojimo rinka, bet ir... kariškiai. JAV Karinių oro pajėgų mokslinių tyrimų laboratorija (AFRL) į vieną sistemą sujungė 1760 žaidimams skirtų kompiuterių "Playstation 3". Mokslininkų teigimu, šis superkompiuteris gali atlikti 500 trilijonų slankiojo kablelio operacijų per sekundę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2010-12-07 JAV karinės oro pajėgos pristatė superkompiuterį iš 1760 "Playstation 3"  (17)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis projektas buvo pradėtas praėjusiais metais - apie jį visuomenė sužinojo iš gandų, jog Pentagonas tuo metu supirkinėjo "Playstation 3" kompiuterius. Pirmasis superkompiuterio modelis buvo palyginti "kuklus" ir susidėjo iš 336 įrenginių. Pavadinimu "Condor Cluster" pramintas masyvas ne tik yra daugiau kaip 5 kartus didesnis, bet taip pat naudoja papildomus 168 grafinius procesorius (GPU) ir 84 serverius. Jais valdomas sistemoje sugeneruojamas duomenų srautas, taip užtikrinant lygiagretų visų sudėtinių komponentų darbą. Bendra masyvo kaina siekia apie 2 milijonus dolerių. AFRL specialistų įvertinimu, tai prilygsta vos 5-10% bendros sumos, kurią tektų sumokėti, norint sukurti analogiško pajėgumo superkompiuterį nuo nulio. Beje, naujovės autoriai teigia, jog visa sistema taip pat vartoja maždaug 10% energijos, kurios prireiktų specializuotam superkompiuteriui maitinti.

Masyve panaudoti senesnio modelio PS3 žaidimų kompiuteriai (jiems būdingi didesni matmenys, kadangi naujesniuose modeliuose nėra galimybės įdiegti "Linux" operacinę sistemą. Kaip tik minėtoji operacinė sistema yra esminis komponentas, "paverčiantis" žaidimų įrenginius į lanksčiai konfigūruojamus skaičiavimo sistemos mazgus. AFRL planuoja naudoti "Condor Cluster" greitam didelės raiškos palydovinių nuotraukų apdorojimui atlikti, radarų funkcionalumui padidinti ir netgi dirbtinio intelekto tyrimams vykdyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (17)