Pietų Korėjoje sukurtas robotas – žudikas  (28)

P. Korėjos ginklų gamintoja bendrovė „DoDAMM“ pristatė autonominį sunkiųjų ginklų bokštelį, kuris automatiškai bet kuriuo paros metu aptinka ir nutaiko kulkosvaidį ar granatsvaidį į už kelių kilometrų esančius žmones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„DoDAMM“ specialistų sukurtas karinis robotas „Super aEgis 2“ buvo pristatytas neseniai P. Korėjoje vykusioje parodoje „Korea Robot World 2010“. Tai sunkiesiems kulkosvaidžiams ir kitiems ginklams skirtas autonominis ginklų bokštelis, stebintis jam paskirtą teritoriją bet kokiomis oro sąlygomis ir bet kuriuo paros metu. Pastebėjęs draudžiamoje zonoje esantį judantį objektą, jis automatiškai nutaiko į jį šaunamąjį ginklą ir atidengia ugnį, teigiama bendrovės pranešime.

Tiesa, automatiškai fiksuoti taikinius ir į juos šaudyti „Super aEgis 2“ gali tik labai specifinėje vietoje – Šiaurės ir Pietų Korėjas skiriančioje demilitarizuotoje zonoje. Tai 4 kilometrų pločio juosta, esanti tarp abiejų valstybių sienų, besidriekianti per visą Korėjos pusiasalį. Teigiama, kad tai pati pavojingiausia vieta Žemėje, nes tūkstančiai abiejų Korėjų valstybinę sieną saugančių karių, įsitvirtinusių abiejose jos pusėse, į demilitarizuotoje zonoje pastebėtus asmenis pradeda šaudyti be jokio įspėjimo.

Dabar Pietų Korėja kai kurias savo sienos atkarpas gali patikėti saugoti ginkluotiems robotams. „Super aEgis 2“ gali net ir aklinoje tamsoje aptikti žmogaus ūgio judančius objektus iki 2,2 kilometrų atstumu. Taikiniai identifikuojami naudojant 35x optiškai didinančią CCD vaizdo kamerą bei dviejų apžvalgos kampų automatiškai fokusuojantį infraraudonųjų spindulių daviklį.

Tiksliai nutaikyti ant „Super aEgis 2“ bokštelio pritvirtintą 12,7 mm kalibro kulkosvaidį, 40 mm automatinį granatsvaidį ar kitokį ginklą (įskaitant „žemė – oras“ klasės raketas) padeda lazerinis taikiklis bei giroskopinis stabilizatorius. Kartu su vaizdo kamera jie įveda reikiamas korekcijas, kai dėl atatrankos taikiklis nukrypsta nuo taikinio, sakoma pranešime.

„Super aEgis 2“ sveria 140 kilogramų ir gali būti montuojamas transporto priemonėje. Taikytis ir šaudyti jis gali net ir tada, kai transporto priemonė važiuoja. Pranešama, kad šis robotas gali veikti ir neautomatiniu režimu, tai yra, kai sprendimą šaudyti ar ne priima operatorius. Autonominiai „Super aEgis 2“ „patruliai“, budintys pasienyje, su vadaviete ryšį palaiko per vietinį tinklą arba bevieliu ryšiu.

Kol kas neskelbiama, ar „Super aEgis 2“ jau įrengti pasienyje su Šiaurės Korėja, tačiau bendrovė „DoDAMM“ neslepia pradėjusi jų eksportą į Jungtinius Arabų Emyratus.

Tai ne pirmasis robotas, skirtas perimetro apsaugai - mes jau rašėme apie panašios paskirties robotizuotą sistemą "Samsung Techwin SGR-1" bei branduolinių atliekų saugyklos apsaugai naudojamus robotizuotus visureigius MDARS.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (28)