Naujoviška darbo vieta - išlenktas lietimui jautrus ekranas (Video)  (11)

Įprasta šių laikų darbo vietos aplinka - stalas, ant jo - vertikalus kompiuterio ekranas, ant stalo padėtos kompiuterio valdymo priemonės - klaviatūra, pelė, rašikliai, taip pat kiti reikalingi (ir nelabai) daiktai - lapukai su užrašais, rašymo priemonės, dokumentai. „Išlenkto stalo“ koncepcijos kūrėjai nutarė tokią darbo vietą gana radikaliai pakeisti, sujungiant horizontalią ir vertikalią plokštumas į visumą taip, kad jos abi taptų susietos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rezulatatas – stalas, pavadintas „BendDesk“, pagamintas iš vientiso 104 cm kraštinės ilgio kvadratinio akrilo lakšto. Visas šis plotas virto liečiamuoju ekranu, kuriame galima valdyti įvairius virtualius objektus. Vaizdą jame kuria du video projektoriai, o trys kameros fiksuoja pirštų padėtį ir ją perduoda į kompiuterį, kuris interpretuoja jų judesius ir vykdo komandas bei kuria ekrano vaizdą. Apatiniame krašte yra įmontuoti šviesos diodai.

 

Nors kūrėjai teigė kad ji gali būti patogi dizaineriams, projektuotojams, tai pat žaidimų mėgėjams, ir ypač daug dėmesio skyrę ergonomikai, kol kas pirmieji testuotojai sakė gana greit, jau po kelių minučių, pavargę. Tiesa, tai kol kas tik prototipas, kuris gal ir nevirs komerciniu gaminiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)