Pasaulinėje mobiliųjų kompiuterių rinkoje karaliauja „HP“, „Acer“ ir „Apple“ produkcija  (32)

Naujo „DisplaySearch“ tyrimo duomenimis, „Apple“ tapo trečia didžiausia mobiliųjų kompiuterių gamintoja pasaulyje ir didžiausiu mobiliųjų kompiuterių tiekėju Šiaurės Amerikoje. Mobilieji kompiuteriai – tai nešiojamieji kompiuteriai, interneto ir planšetiniai kompiuteriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple“ parduoda 12 proc. visų mobiliųjų kompiuterių pasaulyje, o iš jų didžiąją dalį jų sudaro „iPad“.

Daugiausia mobiliųjų kompiuterių parduoda HP kompanija – jos produkcija sudaro 17,3 proc. viso rinkos, „Acer“ parduoda 16,5 proc. „Dell“ ir „Toshiba“ būtų aplenkę „Apple“, jei į skaičiavimus nebūtų įtraukti „iPad“.

Įdomu tai, jog pasaulinės rinkos tendencijos visiškai neatsispindi Lietuvoje. Palyginus dviejų lietuviškų IT parduotuvių (Skytech ir Fortakas) duomenis, matyti, jog HP kompanijos produkcija Lietuvoje tapo itin mažai perkama. Pagrindinė to priežastis - kai kurių senesnių modelių labai dažnas gedimas. Mes jau rašėme, jog šiais metais HP kompiuteriai sudarė beveik 74% visų remontų atvejų kai kuriose kompiuterių taisyklose. Žinoma, HP visiškai iš Lietuvos rinkos nedingo - pirkėjai vis dar renkasi tokius HP modelius: G62-A15SY WR514EA arba G62-A18SY WZ683EA.

Visai kitokia situacija su Acer gaminiais - Lietuvoje jie nusileidžia nebent Lenovo ir Dell produkcijai. Fortako klientai paprastai renkasi modelius Acer 5740 bei Acer AS7741G, o Skytech tinklo gerbėjai - ACER AS5742ZG arba AS5820TG CI5-460M.

Pasaulinis tyrimas taip pat parodė, jog daugiausia „iPad“ parduodama išsivysčiusiose šalyse, įprastiniai nešiojamieji kompiuteriai kur kas dažniau buvo perkami besivystančiose šalyse.

Taip pat „Apple“ gaminamas „iPad“ ne itin sėkmingai parduodamas Japonijoje. Specialistų teigimu, japonai nelinkę pirkti „iPad“ dėl programų nesuderinamumo su japonų kalba ir dėl pirkėjų noro naudoti tautiečių gaminius. „Apple“ žada „iPad“ kiek galima labiau pritaikyti Azijos rinkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (32)