Dėl padažnėjusių „online“ savižudybių Tailande uždarytos vaizdo pokalbių svetainės  (20)

Tailande uždrausta prieiga prie populiarios šalyje vaizdo pokalbių svetainės „Camfrog“, rašo „The Next Web“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendimas uždrausti vaizdo pokalbių svetaines priimtas po to, kai gruodžio 5 dieną 24 metų tailandietė pasikorė priešais interneto kamerą „Camfrog“ eteryje.

Prieš mirtį moteris pokalbių svetainėje paliko kelis pranešimus. Juose ji papasakojo, kad išsiskyrė su vaikinu ir yra depresijoje.

„Camfrog“ vaizdo pokalbių svetainė buvo uždaryta, baiminantis, kad kiti vartotojai paseks jos pavyzdžiu. Taip pat Tailando psichiatrai patarė valdžiai pašalinti iš interneto savižudybės vaizdo įrašą.

Tai jau ne pirmas „online“ savižudybės atvejis. 2008 m. devyniolikametis Floridos (JAV) gyventojas Abraham'as K. Biggs'as mirė perdozavęs vaistų tiesiai priešais įjungtą internetinę vaizdo kamerą. Šių metų lapkričio pradžioje savižudybė prieš kameras įvyko Japonijoje. Manoma, kad savižudybei jį pastūmėjo ir tai, jog „Ustream.tv“ vaizdo pokalbių svetainės vartotojai nusiuntė jam kelias užgaules žinutes.

Tiesa, ne visos "internetinės" savižudybės baigiasi tragiškai - štai pernai metais moksleivis, kuris socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė apie savo planuojamą savižudybę, buvo išgelbėtas, kai už Atlanto, Amerikoje gyvenanti jo draugė perskaitė jaunuolio grasinimą ir paskelbė pavojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)