„Skype“ ruošia vaizdo pokalbių paslaugą telefonuose  (4)

Bendrovė „Skype“ samdo mobiliųjų programų specialistus ir planuoja atnaujinti mobiliąsias „Android“ ir iOS „Skype“ programos versijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė „Skype“ samdo mobiliųjų programų specialistus ir planuoja atnaujinti mobiliąsias „Android“ ir iOS „Skype“ programos versijas.

Specialistų manymu, „Skype“ ruošiasi konkurencijai. Vaizdo pokalbiai naudojant „Skype“ kompiuteryje yra labai populiarūs, tačiau mobiliųjų telefonų pasaulyje ši paslauga iš „Skype“ itin apribota. Šiuo atžvelgiu „Qik“ programa lenkia estų produktą. „Fring“ taip pat siūlo pokalbius telefonu, o „Apple“ pristatė „FaceTalk“ vaizdo pokalbių paslaugą. Tiesa, ji veikia tik tarp dviejų „iPhone“ ir tik kalbant prisijungus prie bevielio interneto.

Visgi, „Skype“ planuoja įsitvirtinti ir mobiliųjų rinkoje. Neseniai kompanija paprašė trečiųjų šalių programų kūrėjų atsisakyti „Skype“ paslaugos palaikymo, tą padarė „NimBuzz“ ir „Fring“, „Skype“ taip pat pasirašė sutartį su JAV mobiliojo ryšio operatoriumi „Verizon“, kuris užtikrins geresnį mobilųjį ryšį „Skype“ pokalbiams telefonu.

Apie tai, kad kompiuterinė programa „Skype“ turėtų tapti prieinama ir mobiliojo ryšio vartotojams, esame pranešę ir anksčiau. Šią naują programinę įrangą planuota įdiegti išmaniuosiuose telefonuose (angl. k. „smartphone“) su „Google Android“ operacine sistema ir daugiau nei 100 mobiliųjų telefonų modelių, palaikančių „Java“ technologiją. 2011 m. „Skype“ planuoja teikti naują paslaugą, kurios naudotojai galės skambinti ir rašyti viens kitam pranešimus naršyklėje, todėl jiems nereikės kiekvieną kartą jungti „Skype“ programos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)