„Microsoft“ kuria naują OS planšetiniams kompiuteriams?  (4)

Bendrovė „Microsoft“ pradėjo naujos „Windows“ šeimos operacinės sistemos, pritaikytos ARM architektūros procesorius naudojantiems planšetiniams kompiuteriams, išmaniesiems telefonams ir kitiems nešiojamiesiems įrenginiams, kūrimo darbus, remdamasis įvairų šaltinių pranešimais skelbia „Telegraph.co.uk“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirminėmis žiniomis, naujoji „Windows“ OS versija veiks su D. Britanijos bendrovės „ARM holdings PLC“ gaminamais procesoriais. Jei pranešimai apie tai yra tikri, tai bus rimtas „Windows OS“, iki šiol siejamos su x86 mikroarchitektūra ir „Intel“ bei AMD procesoriais, posūkis.

ARM procesoriai dažnai naudojami planšetiniuose kompiuteriuose ir išmaniuosiuose telefonuose. JAV dienraščio „The Wall Street Journal“ žiniomis, gautomis iš „Microsoft“ artimų šaltinių, ši bendrovė jau kurį laiką vykdo savo OS suderinamumo su ARM procesoriais darbus. Šaltinio teigimu, šie darbai yra tik dalis kur kas didesnio plano paversti „Windows“ operacinę sistemą labiau moduline, kad tas jos dalis, kurių nereikia mažiems, mažai energijos vartojantiems įrenginiams, būtų galima lengvai „atskirti“ ir naudoti tik tai, kas jiems būtina.

Manoma, kad „Microsoft“ siekį supaprastinti „Windows“ OS lėmė noras įsitvirtinti nešiojamųjų įrenginių, ypač planšetinių kompiuterių, OS rinkoje. Kol kas šioje srityje pirmauja „Apple“, pateikusi rinkai itin populiarų planšetinį kompiuterį „iPad“, sakoma pranešime.

Nei „Microsoft“, nei ARM atstovai pranešimų apie tariamą bendradarbiavimą nekomentuoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: