JAV valdžia reikalauja iš „Twitter“ su „WikiLeaks“ susijusių vartotųjų duomenų  (20)

JAV valdžia oficialiai pareikalavo iš „Twitter“ administracijos suteikti asmeninius duomenis vartotojų, susijusių su „WikiLeaks“. Apie tai savo „Twitter“ paskyroje pranešė Islandijos parlamento narė Brigita Jonsdotir (Birgitta Jonsdottir), kuri ankščiau bendradarbiavo su „WikiLeaks“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„JAV valdžia nori gauti informaciją apie mano įrašus ir kitus duomenis nuo 2009 metų lapkričio 1 dienos. Ar jie supranta, kad aš esu Islandijos parlemento narė?“ – rašė Jonsdotir.

Vėlesniuose savo įrašuose ji pranešė, kad užklausa gauta iš JAV teisingumo ministerijos. Ji pridūrė, kad neketina pateikti daugiau informacijos, kol nepasitarė su savo advokatu ir Islandijos teisingumo ministru.

Virdžinijos valstijos teismas paprašė „Twitter“ administracijos pateikti duomenis apie kai kuriuos socialinio tinklo naudotojus, jų prisijungimų istoriją, mokėjimo rekvizitus, telefonų numerius ir kitą kontaktinę informaciją. Ypač amerikiečius domina asmenys, kontaktavę su „WikiLeaks“ įkūrėju Džulianu Asanžu ir tariamu informatoriumi, JAV kariuomenės eiliniu Bredliu Meningu.

Brigita Jonsdotir teigia dalyvavusi ruošiant publikaciją apie vaizdo įrašą, kuriame amerikiečių kariai iš sraigtasparnio apšaudo beginklių žmonių grupę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: