Kovoje prieš piratavimą – siūlymas blokuoti interneto puslapius  (29)

Interneto puslapiai, kuriuose nelegaliai platinami autorių teisėmis apsaugoti kūriniai ir įvairūs plataus vartojimo produktai, turi būti blokuojami. Tai numatantis įstatymo projektas artimiausiu metu iš naujo bus svarstomas JAV senate, pareiškė JAV senatorius, Senato teisės komiteto pirmininkas Patrickas Leahy.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projektas parengtas dar praėjusių metų rugsėjį, po svarstymų jam vienbalsiai pritarė minėtas komitetas. Tačiau dėl pasibaigusios darbų sesijos ir parlamento rinkimų galutinai jo nespėta priimti. Antipiratinio teisės akto projekte numatyta, kad teismo sprendimu vartotojams turėtų būti blokuojami ne tik šalies viduje, bet ir užsienyje nelegaliai veikiantys interneto puslapiai.

Kompetentingos institucijos galės duoti privalomus nurodymus dėl paslaugų blokavimo ir trečiosioms šalims – interneto paslaugų tiekėjams, elektroninių atsiskaitymų operatoriams ir kt. Paramą projektui išreiškė JAV pramonės, prekybos ir amatų rūmai (Chamber of Commerce), muzikos įrašų, kino pramonės asociacijos, profesinės sąjungos.

Neoficialiais pranešimais, paramą kovoje prieš piratavimą pažadėjo pasaulinė atsiskaitymų bendrovė „Mastercard“, numatanti nevykdyti atsiskaitymų per nelegalius puslapius. Tuo tarpu „Google“ žada juose nevykdyti „AdSense“ reklamos projektų.

Projektui labiausiai prieštarauja IT bendrovės ir interneto paslaugų tiekėjai. Su interneto puslapių blokavimo problema susiduriama ir Lietuvoje. Praėjusių metų pabaigoje buvo demaskuotos kelios fiktyvios interneto parduotuvės, nemažai diskusijų kelia puslapiai, siūlantys lažybas internete, teisinių veiksmų imamasi prieš bylų apsikeitimo puslapį „Linkomanija.net“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (29)