Planuojama gaminti latviškus planšetinius kompiuterius  (14)

Latvijos kompiuterių bendrovė „Capital“, gaminanti šalyje pakankamai populiarius nešiojamuosius kompiuterius „Gauja“, ketina gaminti ir šiuo metu visame pasaulyje daug dėmesio sulaukiančius planšetinius kompiuterius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė jau yra sukūrusi keleto planšetinių kompiuterių prototipus, tačiau kol kas nėra nuspręsta, kokias versijas gaminti – paprastesnes ir pigesnes ar sudėtingesnes, bet brangesnes.

„Capital“ valdybos pirmininkas Ivaras Putninis teigia, kad didesnį funkcionalumą turintis planšetinis kompiuteris galėtų sulaukti sėkmės platesniame rinkos segmente, tačiau tai reikštų ir didesnę prietaiso kainą, tad bendrovė kol kas yra atsargi. Be to, ji laukia ir planšetiniams kompiuteriams skirto turinio plėtros – be jos, prietaiso gamyba neturėtų didelės prasmės.

Visgi bendrovė mano, kad Latvijos rinka yra auganti ir perspektyvi, tad kada latviškas kompiuteris pasirodys tėra „laiko klausimas“, nors I. Putninis užsimena, kad prietaisas galėtų pasirodyti po metų.

Apie tokius planus I. Putninis paskelbė netrukus po oficialaus „Apple“ gaminamo „iPad“ planšetinio kompiuterio debiuto Latvijoje. „Capital“ valdybos pirmininko teigimu, „iPad“ Latvijoje parodys, ar šalyje yra perspektyvų planšetiniams kompiuteriams skirtam turiniui – enciklopedijoms, receptų knygoms, mokymosi medžiagai ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)