2022-ųjų Pasaulio futbolo čempionato stadionus vėsins saulės energija (Video)  (8)

FIFA Pasaulio futbolo čempionatą 2022 metais rengsiantis Kataras atskleidė naujų futbolo stadionų architektūros planus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi 2022-ųjų Pasaulio taurės stadionai bus energetiškai neutralūs ir „savarankiški“: saulės jėgainių generuota energija bus kaupiama ir ne rungtynių metu. Nykštukinė Arabijos pusiasalio valstybė tikisi tapti pavyzdžiu kitoms karšto klimato valstybėms, siekiančioms organizuoti pasaulinius sporto renginius.

Katare jau stovi du iš būsimų penkių stadionų, kuriuose jau galima rengti varžybas. Juose tetrūksta saulės energijos sistemų. Kiti trys stadionai – „Al-Wakrah“, „Al-Khor“ ir „Al-Shamal“ – bus pastatyti iki 2022-ųjų. Visuose bus įrengta po ne mažiau kaip 45 tūkst. vietų žiūrovams. Beje, naujieji stadionai bus sukonstruoti taip, jog juos būtų nesudėtinga išmontuoti ir perkelti, kai varžybos pasibaigs.

Statinių koncepciją sukūrė vokiečių bendrovė "AS&P" - kiekvienas iš stadionųbus pastatytas laikantis energetinio taupumo standartų ir taps lengvai pasiekiamas visuomeniniu transportu iš oro uostų, viešbučių.

Pavyzdžiui, su "Al-Wakrah" susieta transporto sistema galės per tris valandas priimti 30 tūkst. aistruolių, o vienas iš būdų pasiekti "Al-Khor" - vandens taksi, kuriems bus įrengta 1 tūkst. vietų aikštelė.

2022-ųjų futbolo pasaulio čempionato stadionai – iš arčiau:


(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)