Pradėta „iPad 2“ gamyba  (31)

Bendrovė ,,Apple“ pradėjo antros kartos planšetinio kompiuterio ,,iPad 2“ gamybą, pranešė ,,The Wall Street Journal".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelis mėnesius internete sklandantys gandai apie ,,Apple“ ruošiamą naują ,,iPad“ kompiuterio modelį, kuris esą turėtų pasiekti rinką pirmąjį 2011 m. ketvirtį, pagaliau patvirtinti, tiesa, neoficialiai. Apie pradėtą ,,iPad 2“ gamybą, remdamasis savo šaltiniais, pranešė JAV dienraštis ,,The Wall Street Journal“.

Pasak leidinio, informuoti šaltiniai pranešė, kad naujos kartos ,,iPad“ turės bent vieną vaizdo kamerą priekinėje korpuso pusėje, kompiuteryje bus įdiegtas naujas galingesnis procesorius. ,,iPad 2“ taip pat bus plonesnis ir lengvesnis už pirmąjį modelį. Skelbiama, kad naujajame modelyje bus įdiegta daugiau atminties.

Tuo tarpu ekrano raiška, pasak dienraščio šaltinių, išliksianti tokia pat. ,,Apple“ esą susidūrė su problemomis bandydama pagerinti ,,iPad 2“ ekrano raišką. Pranešama, kad JAV gyvenantys ,,iPad 2“ savininkai 3G ryšiu galės naudotis ir mobiliojo ryšio bendrovės ,,AT&T“ , ir ,,Verizon“ tinkluose.

Nors ,,Apple“ oficialiai ,,iPad 2“ gamybos pradžios nepatvirtino, ankstesni ,,The Wall Street Journal“ pranešimai apie būsimus ,,technologinius“ debiutus paprastai būdavo patikimi.

Anksčiau kiti IT leidiniai, remdamiesi savo šaltiniais, buvo pranešę, kad „iPad 2“ veikiausiai turės 3 bevielio ryšio modulius. Jų žiniomis „Apple“ į naująjį modelį diegs „Wi-Fi“, UMTS ir CDMA bevielio ryšio modulius arba integruotas jų mikroschemas. Buvo prognozuojama, kad naujojo „iPad“ gamyba prasidės antrojoje sausio pusėje, ir iki vasario rinkai bus pateikta nuo 500 000 iki 530 000 vienetų „iPad 2G“.

Įdomu, kad, kai kurių šaltinių teigimu, senojo ,,iPad„ modelio gamyba turėtų būti nutraukta iškart po naujojo anonsavimo. Manoma, kad ,,iPad 2“ bus pateiktas rinkai artimiausiais mėnesiais, o jo kaina turėtų būti tokia pati, kaip ir senojo modelio.

Kai kurie analitikai prognozuoja, kad 2011 m. „Apple“ iš viso pateiks rinkai iki 40 mln. „iPad“ kompiuterių ir užims 65 – 75 proc. pasaulinės planšetinių kompiuterių rinkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (31)

Susijusios žymos: