LG pristato pirmąjį pasaulyje 3D planšetinį kompiuterį (Video)  (3)

„LG“ bendrovė „Mobile World Congress“ parodos metu pristatė pirmąjį savo planšetinį kompiuterį. „Optimus Pad“ pavadintame įrenginyje veikia „Android Honeycomb“ operacinė sistema, o jį galima išvysti Barselonoje kasmet rengiamoje parodoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Optimus Pad“ turės 8,9 colio įstrižainės WXGA (1280 x 768) raiškos lietimui jautrų ekraną bei SoC tipo „Texas Instruments OMAP 4430“ platformą sudarytą iš dviejų branduolių „ARM Cortex A9“ centrinio bei „PowerVRX SGX540“ grafikos procesoriaus. Abu lustai bus gaminami 45 nm technologinio proceso pagrindu.

Kaip ir „Optimus 3D“ išmanusis telefonas, taip ir planšetė turės 3D nuotraukas bei 1080p trimačius vaizdo įrašus „kepti“ galinčią 5 MP kamerą su dvigubu objektyvu. Šauniausia yra tai, kad vartotojai bei jokių papildomų akinių turės galimybę mėgautis stereoskopiniu (3D) vaizdu tiesiog prietaiso ekrane.

Šios žinios patvirtino prielaidas, kad „LG“ yra pasiryžusi rimtai konkurencijai grįstai trimatės technologijos adaptavimu mobiliesiems įrenginiams. Turint omenyje, kad net apie planus pradėti diegti šią technologiją nekalba jokia kita mobiliųjų įrenginių gamyba užsiimanti bendrovė, tai gali tapti rimtu „LG“ koziriu.

„LG“ tai nėra pirmasis bandymas tokio tipo įrenginių gamyboje, kadangi bendrovė praeito mėnesio pradžioje vykusioje „Consumer‘s Electronics Show“ pristatė „T-Mobile“ prekiniu ženklu pažymėtą ir išskirtinai šio ryšio operatoriaus platinamą „G-Slate“ planšetinį kompiuterį. Kaip ir buvo manyta ankščiau, „Optimus Pad“ iš esmės bus tas pats prietaisas, tačiau, kaip jau minėjome, palaikys stereoskopinio vaizdo fiksavimo bei atkūrimo funkcijas.

Priminsime, jog apie „Optimus Pad“ jau publikavome oficialų kompanijos pranešimą spaudai. Naują planšetinio kompiuterio modelį pristatė ir „Samsung“ - įdomu, kuris iš šių gaminių labiau patrauklus skaitytojams?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Ugnius Babinskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)