Naujos „Intel“ gamyklos statyboms – 5 mlrd. JAV dolerių  (0)

Korporacija „Intel“ žada išleisti 5 milijardus JAV dolerių naujos silicio plokštelių ir procesorių gamyklos statyboms, praneša „Intel“ vadovas Polas Otelinis (Paul Otellini).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamykla „Fab42“ bus statoma Amerikoje, Arizonos valstijoje. „Intel“ teigimu, tai bus šiuolaikiškiausia masinės gamybos kompiuterinių procesorių gamykla. Jos statyba prasidės jau šių metų vasarą, o pirmuosius procesorius joje planuojama pagaminti jau 2013-aisiais, patikslina „PC Mag“.

„Fab42“ gamykloje lustai bus gaminami pagal 14 nanometrų (nm) gamybos technologiją. Šiuo metu „Intel“ gamyklose naudojama 32 nm gamybos technologija.

Tris ketvirčius savo produkcijos bendrovė „Intel“ realizuoja už JAV sienų, nors būtent tokią dalį procesorių bendrovė pagamina būtent Jungtinėse Valstijose. Toks gamybos modelis ypač parankus JAV – apie tai byloja neseniai įvykęs JAV prezidento Barako Obamos (Barack Obama) vizitas vienoje iš „Intel“ gamyklų Oregono valstijoje.

Įdomu yra tai, kad bendrovė dar nebaigė „Fab D1X“ gamyklos paruošiamųjų darbų – šiame komplekse bus vystoma 22 nm gamybos technologija. Pirmieji šios technologijos pagrindu pagaminti procesoriai turėtų pasirodyti jau gruodį. Tikimasi, kad visiškas perėjimas prie šios technologijos įvyks 2013-aisiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Elektronika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: