Šiaurės Korėja grasina Seulą paskandinti „ugnies jūroje“  (36)

Šiaurės Korėja viešai pagrasino kaimyninės Pietų Korėjos sostinę Seulą „paskandinti ugnies jūroje“, jei artimiausiomis dienomis prasidės planuojami bendri Pietų Korėjos ir JAV karinių pajėgų manevrai, kuriuose turėtų dalyvauti dešimtys tūkstančių JAV karių ir šimtai tūkstančių P.Korėjos karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėja skelbia, kad planuojamos pratybos – kasmetinės. Jos yra būtinos užtikrinti šalies gynybą. Tačiau Š.Korėja pareiškė, kad karinės pratybos – pretekstas invazijai į šalį, todėl Pchenjanas į tokius veiksmus atsakys „negailestingu atpildu“.

Š.Korėja grasino atverti ugnį į Korėjas skiriantį pasienio ruožo miestus ir tuo atveju, jei pietų korėjiečiai nesiliaus Š.Korėjos pusėn leidę propagandinius pranešimus gabenančius oro balionus. Balionais neva skraidinami šimtai tūkstančių skrajučių ir DVD įrašų su žinute apie sėkmingą Egipto liaudies sukilimą prieš valdžią ir kritika Š.Korėjos režimo bei jo lyderio Kim Jong Ilo, kuris vasario 16 d. minėjo 69-ąjį gimtadienį, atžvilgiu. Pranešama, kad informacija apie neramumus Šiaurės Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose komunistinis Š.Korėjos režimas blokuoja.

Pchenjanas kaltina P.Korėją ir JAV rengiant sąmokslą nuversti komunistinę Š.Korėjos vyriausybę. Jei tokie veiksmai bus išprovokuoti, Š.Korėja pradės „visapusiškus karinius veiksmus“, imsis „negailestingo atsako“ ir Seulą „paskandins liepsnų jūroje“. Š.Korėja taip pat perspėjo galinti „pradėti raketinį bombardavimą“, reaguodama į bendrus P.Korėjos ir JAV „manevrus“.

Planuojamose mokomosiose P.Korėjos ir JAV karinėse pratybose turėtų dalyvauti apie 12,8 tūkst. JAV karių (jų P.Korėjoje šiuo metu dislokuota apie 28,5 tūkst.) ir 200 tūkst. P.Korėjos karių. Pratybos turėtų trukti vienuolika dienų. Š.Korėja šiuos mokymus vertina kaip ruošimąsi invazijai į jos teritoriją, nors Seulas ir JAV karinė vadovybė patikino, jog pratybos – išskirtinai gynybinio pobūdžio.

Po keleto savaičių trukusios įtampos, kilusios praėjusių metų lapkritį ir gruodžio pradžioje, kai Š.Korėja apšaudė P.Korėjos salą, Š.Korėja demonstravo pageidavimą sėsti prie derybų stalo ir buvo išreiškusi norą grįžti prie įšaldytų tarptautinių derybų dėl šalyje vykdomos branduolinės programos. Vasarį buvo susitikę abiejų šalių karinės delegacijos, tačiau susitikimas jokių rezultatų nedavė – abi pusės apkaltino viena kitą nutraukus dialogą. Netrukus Š.Korėja pagrasino nebeatnaujinsianti karinių derybų su Seulu.

Prancūzijos naujienų agentūra AFP (Agence France Presse) praėjusių metų gruodžio 17 d. yra išplatinusi pranešimą, kuriame teigiama, jog Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika (KLDR, dar vadinama Šiaurės Korėja) įspėja apie tai, kad, kilus kariniam konfliktui su Pietų Korėja, imtųsi branduolinio ginklo. O to paties mėnesio pradžioje Š.Korėjos televizija skelbė, jog Šiaurės Korėja įjungė „tūkstančius“ urano sodrinimo centrifugų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (36)