„Nokia“ parduoda pagrindinės „Symbian“ programavimo platformos licenciją  (8)

Kompanija „Nokia“ praneša perleisianti „Qt“ programavimo platformos licencijavimą suomių programinės įrangos bendrovei „Digia“. Nuo šiol „Digia“ rūpinsis „Symbian“ sistemos komercinio licencijavimo darbais, bei sistemos paslaugų verslu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Qt“ programavimo platforma kompanijos „Nokia“ buvo įsigyta 2008 metais iš „Trolltech“ įmonės už 153 milijonus JAV dolerių. Pirmasis programų kūrimo paketas pasirodė pernai rugsėjį. „Nokia“ pristatė „Qt“ programų kūrimo įrankį „Symbian“, bei „MeeGo“ siekdami leisti lengviau ir greičiau kurti programėles.

„Nokia“ nekomentuoja perleidimo priežasties,  tačiau tokį kompanijos sprendimą galima susieti su naujuoju „Nokia“ ir „Microsoft“ sandėriu bendradarbiauti, bei taikyti „Windows Phone 7“ sistemą, kaip pagrindinę suomių telefonų gamintojos išmaniąją operacinę sistemą.

Kiti pranešimai teigia, jog „Digia“ planuoja įdarbinti 19 darbuotojų iš „Nokia“. Jie konsultuos vadybos, licencijų pardavimo ir kitais „Qt“ plėtros klausimais. „Digia“ taip pat atidarys naujus biurus Jungtinėje Karalystėje bei Norvegijoje ir pradės bendradarbiauti su 3500 kompanijų, iki šiol dirbusių su „Nokia“.

„Nokia“ kompanija nors ir nebeatliks pagrindinės rolės „Qt“ darbuose teigia toliau investuosianti į programavimo platformos plėtrą ateityje. „Digia“ planuoja kiek labiau pabrėžti „Qt“ suderinamumą su kompiuteriais, bei galimybę technologiją taikyti įvairiose terpėse. Kompanija taip pat rūpinsis „Qt“ plėtra ir taikymu senesnėms sistemoms, kurios nėra susijusios su „Nokia“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)