„Windows 7" atnaujinimas gali „pakabinti" kompiuterius  (10)

„Microsoft" oficialiai pripažino, kad diegiant neseniai išleistą pirmąjį „Windows 7“ OS papildymų ir atnaujinimų paketą SP1 kai kurie kompiuteriai gali „pakibti“ arba pradėti persikrovinėti, pranešdami apie 0xc0000034 klaidą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Windows 7 SP1“ buvo pradėtas platinti vasario pabaigoje, ir nors daugeliui vartotojų pavyko jį įsidiegti be jokių problemų, nemažai jų interneto forumuose skundžiasi dėl prasidėjusių kompiuterio darbo sutrikimų ir kritinių klaidų, praneša „eSecurityPlanet.com“. Pasak vienų, po SP1 įdiegimo kompiuteris gali „pakibti“ arba persikrauti, rodydamas juodos spalvos ekraną su pranešimu apie įvykusią 0xc0000034 klaidą. Kai kuriais atvejais kompiuteris patenka į savotišką „užburtą ratą“, vadinamąją nuolatinių persikrovimų kilpą. Kitų teigimu, „Windows 7 SP1“ paleidimo metu pasirodo užrašas „Error C000009A applying update operation 119595 of 334565 (\Registry\...)“, ir operacinės sistemos atnaujinimo procesas nutrūksta.

„Microsoft" oficialiai pripažino problemą ir paskelbė su ja susidūrusiems kompiuterių vartotojams skirtas rekomendacijas, tačiau nenurodė šios problemos masto ir vieningo sprendimo būdo. Vartotojams, kurie jau įsidiegė „Windows 7 SP1", esą jau nereikia baimintis sutrikimų, tačiau tiems, kurie to nepadarė, rekomenduojama išjungti automatinio OS atnaujinimo funkciją ir laukti tolimesnių nurodymų.

„Windows 7„ OS naujienoms skirta svetainė „Windows7news.com“ skelbia, kad IT forumuose yra daug pranešimų apie šią problemą, vartotojai prašo patarimų, kaip atkurti normalų kompiuterio darbą. Kai kurių teigimu, šią problemą apsunkina tai, kad „Windows 7 SP1“ diegimo metu ištrinami visi operacinės sistemos atsarginio atkūrimo duomenys (restore points), todėl sugrįžti prie pradinės padėties nebeįmanoma.

Nors ši problema paaiškėjo dar vasario pabaigoje, pasak leidinio, „Microsoft" tik prieš kelias dienas išleido programinę pataisą, ištaisančią 0xc0000034 klaidą. Pranešime stebimasi, kodėl bendrovė paskubėjo išleisti SP1 kruopščiai neišbandžiusi pataisų paketo su įvairių konfigūracijų kompiuteriais, kad įsitikintų, jog vartotojams tikrai nekils jokių problemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: