ARM: maži įrenginiai taps mūsų pagrindiniais kompiuteriais  (25)

Kaip žinia, ARM architektūra pagrįstus procesorius iš dalies galima vadinti gerai žinomu APU vardu – šie lustai turi tiek skaičiuojamuosius, tiek ir grafinį branduolius. Žinoma, jie kol kas neprilygsta stalinėms procesorių versijoms, bet ARM mano kitaip.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas su TG Daily portalu vienas iš ARM atstovų Jamesas Brucas nupasakojo kompanijos, kurioje dirba, ateities viziją: „Su mūsų naujuoju Cortex-A15 lustu mes neabejotinai artėjame prie dienos, kai išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai taps mūsų pagrindiniais kompiuteriais. Jūs tiesiog galėsite prijungti išmanųjį telefoną ar planšetą prie monitoriaus ir žiūrėti filmą ar prezentaciją, o prijungę bevielę pelę ir klaviatūrą naršyti internete ar dirbti su dokumentais, ką darote su esamu savo asmeniniu kompiuteriu.“, – sakė J. Brucas.

J. Brucas TG Daily teigė, jog x86 kompiuteriai ir lustai jiems kol kas „keliauja į niekur“, o ARM architektūra yra laisvesnė. „PCWorld.com“ skelbia, kad „Cortex-A15-Mpcore“ architektūros lustai galės turėti nuo 1 iki 16 branduolių, o jų taktinis dažnis svyruos nuo 1 iki 2,5 GHz. Naujosios kartos ARM procesoriai bus gaminami pagal 32 arba 28 nanometrų technologiją. Lyginant su 1 GHz „Cortex-A8“ procesoriais jie bus 5 kartus našesni, tačiau pasižymės nedideliu energijos vartojimu.

ARM atstovų teigimu, pirmieji įrenginiai su „Cortex-A15“ procesoriais pasirodys rinkoje 2012 m. pabaigoje arba 2013 m. pradžioje. Iš pradžių gamintojai pradės tiekti išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius su dviejų branduolių „Cortex-A15“ procesoriais, o vėliau gali būti pradėta ir modelių su 4 branduoliais gamyba. Manoma, kad „Cortex-A15“ lustai taip pat bus naudojami namų garso bei vaizdo įrangoje, serveriuose bei tinklo įrangoje. Licencijas šiems procesoriams jau turi gerai žinomos nVidia bei Texas Instruments kompanijos.

Taigi, ką jūs manote apie tai? Išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai tampa ypač galingais įrenginiais ir asmeninio kompiuterio pajėgumą turime savo delne, o kai reikia, prisijungiame monitorių ir kitą periferinę įrangą. Atsiminkime ir faktą, jog su ARM Cortex-A15 lustais galėsime naudoti Windows 8 operacinę sistemą, taigi asmeniniai kompiuteriai bus kaip ir nebereikalingi?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (25)