Toshiba pristatė 128 GB flash atmintinę išmaniesiems telefonams  (8)

Kaip praneša Electronista.com, praėjusią savaitę „Toshiba“ kompanija anonsavo pirmąją 19 nanometrų NAND tipo „Flash“ atmintinę, kuri išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose vidinę atmintį leis padidinti iki 128 GB. Priminsime, kad šiuo metu didžiausia išmaniojo telefono vidinė atmintis gali siekti iki 32 GB, o planšetinio kompiuterio iki 64 GB.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

8 GB viename luste technologija yra mažiausia iš kada nors naudotų ir gali padvigubinti įrenginių talpą lyginant ją su kitomis technologijomis. Be to, naudojami ypač maži komponentai ledžia „Toshiba“ kompanijai integruoti net 16 lustų viename pakete ir gaminti ypatingai talpias 128 GB „Flash“ atmintines.

Nepaisant to, kad naujoji 19 nanometrų technologija NAND tipo „flash“ atmintinėse buvo pradėta naudoti dar visai neseniai, pranešime teigiama, kad bandomosios atmintinės jau yra perduotos potencialiems klientams, o jų didelio masto gamyba turėtų būti pradėta jau šią vasarą. Nors naująsias atmintines testuojančios bendrovės nėra viešinamos, nemažai internautų mano, kad tarp jų yra ir „Apple“. Būtent šiek tiek anksčiau „Apple“ kompanija naudojo „Toshiba“ NAND lustus, todėl realu, kad siekdama dar didesnes talpos „iPhone“ ir „iPad“ įrenginiuose, bendrovė galėjo susidomėti šio tipo atmintinėmis.

Remiantis Phonearena.com duomenimis, į 128 GB atmintinę būtų galima sutalpinti maždaug apie 32000 tūkstančius „iTunes“ dainų arba apie 60 valandų aukštosios raiškos (HD) vaizdo įrašų, kai tuo tarpu į 64 GB „iPad 2“ planšetinį kompiuterį tilptų tik pusė šios informacijos.

Žinoma, kad tokios talpos atmintines planšetiniuose kompiuteriuose ir išmaniuose telefonuose būtų pradėtos naudoti iš karto po jų pasirodymo yra mažai tikėtina, kadangi jų kaina turėtų būti labai didelė. Tačiau ilgalainiui pristatyta pažangesnė 19 nanometrų technologija neabejotinai padės šiek tiek sumažinti šiuo metu plačiai naudojamų 64 GB talpos „Flash“ atmintinių kainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)