AGC technologijos – dar plonesni lietimams jautrūs ekranai  (5)

Kaip praneša Prnewswire.com, „AGC“ anonsavo naują ypatingai ploną silikatinį stiklo substratą (angl. „Soda-lime glass substrate“), kuris bus naudojamas lietimams jautriuose ekranuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujojo silikatinio stiklo storis siekia vos 0,28 milimetro, o tai yra net 15 % plonesnis ir lengvesnis stiklas už naudojamus šiuo metu – pastarųjų storis siekia 0,33 milimetro. Masinė naujojo stiklo gamyba turėtų būti pradėta šį mėnesį, o „AGC“ tikisi, kad metinės pardavimo apimtys 2013 metais sieks apie 120 milijonų JAV dolerių.

Lietimams jautrus ekranas išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose yra sudarytas iš dviejų sluoksnių. Viršutinis sluoksnis yra pagamintas iš kietų medžiagų, tačiau po šiuo sluoksniu yra montuojamas kitas sluoksnis, kuris yra sudarytas iš daugybės elektrodų. Silikatinis stiklas yra sudarytas iš natrio oksido ir silicio dioksido, o tai idealus substratas antrajam lietimams jautrių ekranų sluoksniui gaminti, kadangi jis jautrus karščiui, smūgiui, be to, yra lengvai apdirbamas bei yra naudojamas statybose, automobiliuose ir elektroniniuose prietaisuose.

Sėkmingai panaudojus šį „AGC“ silikatinį stiklą lietimams jautriuose ekranuose, juos išmanieji telefonai bei planšetiniai kompiuteriai ateityje turėtų tapti dar plonesni ir lengvesni.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)