„Kaspersky“ suskaičiavo 70 „Android“ virusų tipų  (15)

Laisvai platinamo kodo durys visuomet plačiai atlapotos virusų ir piktybinių programų kūrėjams, „Android“ šiuo atžvelgiu yra itin atvira ir pažeidžiama. Pagal paskutinius „Kaspersky Labs“ duomenis, šiuo metu yra ne mažiau kaip 70 skirtingų piktybinių „Android“ programų tipų ir netrukus šis skaičius gerokai šoktels.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie pavojus šios sistemos vartotojams plačiai kalbėta jau kovo pradžioje. Tuomet „Android Market“ buvo aptikta daugiau kaip 50 kenksmingų programėlių su virusu „DroidDream“. Piktybinė programa galėjusi telefoną valdyti nuotoliniu būdu bei pavogti svarbius duomenis. Ji buvo platinama programų pavidalu oficialiais kanalais. Ne gana to, iki „Google“ įsikišimo užkrėstos programos buvo atsisiųstos net 50 tūkst. kartų.

„Kaspersky Labs“ įspėja, jog nuo to laiko suskaičiavo 70 įvairių virusų tipų ir jų daugėja. Panašu, jog „Google“ nepajėgia susitvarkyti su šia problema bei prognozuojama, jog 2015 metais, „Android“ tapus pačia populiariausia sistema, iškils daugybė saugumo problemų. Kelis būdus susitvarkyti su šia netvarka siūlo „Kaspersky“.

Pirmiausia būtina pasirūpinti griežtesne „Android Market“ priežiūra. Programėlių parduotuvė buvo vystoma tarytum turgus. Čia platinti programas gali kas panorėjęs, tačiau siūloma pradėti laikytis „Apple AppStore“ tvarką primenančios politikos. Jei tai nebus padaryta, problema tik gilės ir būtinai teks naudoti antivirusines programas – jos savo ruožtu apkraus telefonų modelius bei be reikalo naudos baterijos energiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)