„Google“ paieškai išdygo ausys  (2)

Bendrovė „Google“ pradėjo bandyti naują savo interneto paieškos sistemos funkciją, leidžiančią vartotojams pateikti raktažodžius balsu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eksperimentinė „Google“ paieškos balsu funkcija šiuo metu tik bandoma, ja naudotis gali ribotas vartotojų skaičius, pranešė „Mashable.com“. Pasak leidinio, netiesiogiai tai patvirtino ir „Google“ atstovas spaudai, pareiškęs, kad bendrovė visą laiką eksperimentuoja su naujomis funkcijomis.

Pasak leidinio, vartotojai, turėję galimybę išbandyti „Google“ paiešką balsu, minėjo dešinėje „Google.com“ paieškos eilutės pusėje atsirandančią mikrofono piktogramą. Spustelėjus ją atveriamas langas, siūlantis ištarti norimą raktažodį. Po to sistema atpažįsta išgirstą žodį ir pateikia paieškos rezultatus.

Vienas iš naująją funkciją išbandžiusių vartotojų – videotransliavimo paslaugos „Ustream.tv“ produkto vadybininkas Mattas Schlichtas. Savo „Twitter“ mikrotinklaraštyje jis pranešė išbandęs „Google Voice Search“ funkciją „Google.com“ tinklalapyje. „Veikia stebėtinai puikiai, bet labai nepatogu naudoti biure“, – parašė jis.

„Google“ paieškos balsu funkcija jau kurį laiką gali naudotis išmaniųjų telefonų „iPhone“, „Nokia S60“ ir „Android“ OS telefonų savininkai. Skelbiama, kad „Google Voice Search“ funkcija bus įdiegta ir „Chrome 11“ interneto naršyklės versijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)