„Microsoft“ nusipirko „Skype“ už 8,5 mlrd. JAV dolerių  (26)

Kompanija „Microsoft“ perka interneto pokalbių programą „Skype“, antradienį patvirtino šių kompanijų atstovai. Sandoris „Microsoft“ kainuos 8,5 mlrd. JAV dolerių (20,4 mlrd. Lt), jį jau patvirtino abiejų kompanijų direktorių tarybos, rašoma „Skype“ pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į minėtą sumą įeina „Skype“ finansiniai įsipareigojimai. Kompanijos skolos pernai gruodį siekė 686 mln. JAV dolerių. Tai brangiausias „Microsoft“ pirkinys kompanijos istorijoje.

„Microsoft“ naująjį pirkinį žada naudoti realaus laiko pokalbių platformoms tobulinti, ypač – vaizdo pokalbiams. „Skype“ ateityje palaikys „Microsoft“ žaidimų konsolė „Xbox“, ji bus integruota į išmaniuosius telefonus su „Windows Phone“ operacine sistema, kitus įrenginius ir sistemas, tokias kaip „Lync“, „Outlook“ ir kt.

„Skype“ yra fenomenali paslauga, kurią myli milijonai žmonių visame pasaulyje. Kartu mes kursime bendravimo realiu laiku ateitį ir žmonės galės lengvai susisiekti su šeima, draugais, klientais ir kolegomis“, – teigė „Microsoft“ generalinis direktorius Steve‘as Ballmeris.

„Microsoft“ kompanijoje bus įkurtas atskiras „Skype“ padalinys „Microsoft Skype Division", jam vadovaus dabartinis šios kompanijos generalinis direktorius Tony Batesas.

„Skype“ buvo įkurta 2003 metais, po dvejų metų už 2,6 mlrd. dolerių ją įsigijo kompanija „eBay“. Vėliau, 2009 metais, 65 proc. „Skype“ akcijų buvo parduota už 1,9 mlrd. JAV dolerių investicijų fondams, tokiems kaip „Silver Lake“, „Index Ventures“, „Andreessen Horowitz“ ir kt. Šiuo metu „Skype“ turi 663 mln. vartotojų visame pasaulyje, iš jų 170 mln. programą naudoja reguliariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (26)