Google pristatė Android Honeycomb 3.1 operacinės sistemos versiją (Video)  (2)

Šiuo metu San Franciske vykstančioje „Google I/O“ konferencijoje, internetinio verslo milžinė oficialiai pristatė „Android 3.1“ operacinę sistemą, kuri bent jau kurį laiką išlaikys „Honeycomb“ kodinį pavadinimą. Naujoji platformos versija bus skirta tiek planšetiniams kompiuteriams, tiek išmaniesiems telefonams ir pridės nemažai reikšmingų vartotojo sąsajos bei integruotos programinės įrangos atnaujinimų. Pavyzdžiui, mobilieji įrenginiai su šios versijos OS galės palaikyti kitus išorinius įtaisus (tokius kaip pelės, klaviatūros, kameros).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atnaujintoje vartotojo sąsajoje bus įdiegtos keičiamo dydžio pagrindiniams ekranams (angl. „Homescreens“) skirtos programėlės bei keletas smulkesnių navigacijos patobulinimų kaip antai ilgojo paspaudimo (naudojamo tam tikrų funkcijų ar programų aktyvavimui) trukmės reguliavimas ar neseniai naudotų programų sąrašas. „Android 3.1“ taip pat turės kiek atnaujintą „Home“ mygtuką. Nors grafinio dizaino atžvilgiu jis išliks toks pat, tačiau kiek pakis jo funkcija – spustelėjus mygtuką veikiant atidarytai programai, vartotojai pateks ne į centre esantį pagrindinį ekraną, tačiau į tą, kuris buvo naudotas vėliausiai. Visi grafiniai vartotojo sąsajos efektai veiks tiek išmaniuosiuose telefonuose, tiek planšetiniuose kompiuteriuose.

Prietaisai su naująja operacinės sistemos versija palaikys neribotą skaičių per USB jungtį bei Bluetooth sąsają veikiančių išorinių įrenginių, taigi vartotojai be didesnio vargo prie savo planšetės galės prisijungti klaviatūrą bei pelę. Kitaip nei staliniams kompiuteriams skirtų sistemų atveju, dirbant su „Honeycomb 3.1“ bus galima spausti tik vieną pelės klavišą. Nepaisant to su pele bus galima atlikti visas įmanomas navigacijos funkcijas (nurodyti, pasirinkti, tempti, prasukti). Naujoji OS versija taip pat palaikys ir žaidimų pultus bei vairalazdes.

„I/O“ renginyje taip pat buvo pristatytas paveikslų perdavimo protokolas (angl. „Picture Trasnfer Protocol – PTP“), kurio pagalba prie išmaniojo telefono ar planšetės bus galima tiesiogiai ir be jokių laidų prijungti fotoaparatą ar vaizdo kamerą bei patogiai perkelti nuotraukas, vaizdo įrašus.

Patobulinimų sulauks ir vidinė „Android“ interneto naršyklė. Joje bus pridėta praplėsto funkcionalumo vartotojo sąsaja ir pagerintas CSS apdorojimas. Programa nuo šiol galės sėkmingai atvaizduoti interneto puslapius, kuriuose yra integruota 3D animacijos efektai bei HTML5 vaizdo įrašų grotuvai. Esant reikalui vartotojai galės išsisaugoti visiškai pakrautus tinklapius, o vėliau, esant vietoje, kurioje nėra interneto ryšio, juos patogiai peržiūrėti. „Google“ teigė, kad atnaujinta naršyklė veiks daug sparčiau vien dėl artinimo funkcijos pagerinimo, jau nekalbant apie programinių klaidų ištaisymą. Kelių mažesnių atnaujinimų taip sulaukė ir kontaktų bei el. pašto programos.

Konferencijoje dalyvavusiems programinės įrangos kūrėjams buvo pranešta, kad jų kuriamos programos galės sėkmingai veikti šioje „Android“ versijoje nepriklausomai nuo to, kur ji bus įdiegta – ar planšetiniuose kompiuteriuose, ar išmaniuosiuose telefonuose, taigi sistema aparatiniu atžvilgiu neturės jokių suderinamumo problemų.

„Android Honeycomb 3.1“ versija jau nuo vakar dienos tapo prieinama „Motorola XOOM“ planšečių savininkams, o kituose įrenginiuose (pavyzdžiui „Samsung Galaxy Tab 10.1“) kaip automatinis atnaujinimas pasirodys kelių savaičių eigoje. Beje visos konferencijos metu bendrovės „Samsung“ atstovai programinės įrangos kūrėjams išdalino net 5000 „Galaxy Tab 10.1“ planšetinių kompiuterių su išskirtinu baltos spalvos priekinės dalies dangteliu.

„Google I/O" dalyviams taip pat buvo pristatyti ir svarbiausi „Android 2.4“ (Ice Cream Sandwich) OS bruožai. Šia „Android" versija bandoma išspręsti „Android“ OS fragmentacijos problemą. Pranešama, kad šioje platformoje bus įdiegta daug „Android 3.0" (Honeycomb) savybių, ją bus galima naudoti įvairiuose įrenginiuose, įskaitant ir išmaniuosius telefonus. Pirmuosius įrenginius su „Android 2.4“ rinkai planuojama pateikti paskutinįjį šių metų ketvirtį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Ugnius Babinskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: