Hitrou oro uoste į besileidžiantį lėktuvą trenkė žaibas (Video)  (5)

Audringą naktį Hitrou („Heathrow“) oro uoste Londone besileidžiant „Airbus A380“, per jį kiaurai perėjo žaibas, trenkęs į žemę. Žaibas trenkė į lėktuvo korpuso viršutinę dalį, virš pilotų kabinos, praneša „The Daily Mail“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laimei, „Emirates“ oro linijų bendrovės lėktuvas, skridęs iš Dubajaus, po kelių minučių saugiai nusileido be jokio įbrėžimo, nenukentėjo ir juo skridusi įgula bei 500 keleivių.

Šį neįtikėtiną epizodą užfiksavo fotografas Chrisas Dawsonas pietvakarių Londone.

„Pamačiau, kad kaupiasi audros debesys ir pagalvojau, jog gali trenkti žaibas“, – sako jis.

Davidas Learmountas, tinklalapio „Flightglobal“ ekspertas, atsakingas už eksploatavimo ir saugumo klausimus, sako, kad jo nenustebino, jog „Airbus A380“ – didžiausias pasaulyje komercinis lėktuvas – nuo žaibo nenukentėjo.

„Žaibas trenkia į lėktuvus kelis kartus per metus, – sako jis. – Lėktuvai veikia kaip laidininkai. Stiprus žaibo smūgis, toks kaip šiuo atveju, gali atrodyti grėsmingai, tačiau jis nebūtinai yra pavojingas.“

„Gamintojai privalo užtikrinti, kad lėktuvas atlaikys žaibo smūgį, ir nekils pavojus keleiviams. Tai reiškia, kad gaminant lėktuvo korpusą, turi būti naudojamas metalas, kuris veikia kaip laidininkas, tad elektra juo pereina. Tačiau jei korpuse nebūtų buvę metalo, lėktuvas nuo žaibo smūgio būtų sprogęs.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: