Automatiniai numerių skeneriai įsitvirtina JAV patrulių automobiliuose  (12)

JAV policija jau ilgokai testavo naujus automatinius automobilių numerių skenerius. Šie skeneriai pritvirtinami prie patrulių automobilių išorės ir automatiškai nuskaito visus kelyje pastebimus numerius. Rezultatai buvo tokie įkvepiantys, jog nuo eksperimentų pereita prie sistemingo tokių prietaisų diegimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skenerių skenavimo greitis pakankamai didelis – per minutę šis prietaisas gali nuskenuoti iki 200 automobilių numerių, nepriklausomai nuo to, ar automobilis yra stovėjimo aikštelėje, ar juda keliu.

Nuskenavus numerį, informacija patenka į centrinę duomenų bazę. Jei automobilio numeris įregistruotas kaip susijęs su kokiu nors nusikaltimo padarymu, policijos patrulis automatiškai gauna garsinį bei vizualinį signalą. Be to, šios kameros – skeneriai ne tik nufotografuoja numerį, bet ir padaro viso automobilio nuotrauką, fiksuoja datą, laiką ir vietą.

Pirmieji šiuos skenerius bandymams gavo Los Andželo bei Cincinačio policininkai. Jie jau spėjo šių skenerių dėka sulaikyti keletą įtariamųjų, kaltinamų žmogžudystėmis. Tuo tarpu prieš trejus metus eksperimento tvarka skenerius gavę Long Beach departamento policininkai jais sugebėjo surasti 1300 vogtų automobilių bei sulaikyti 208 įtariamus asmenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)