Vartotojai nelinkę pirkti „Android“ programėlių  (28)

Tyrimų agentūra „Distimo“ palygino „Android“ ir „iPhone“ programėlių parduotuves. Pasirodo, nors „Android Market“ parduotuvė „App Store“ nusileidžia tik 56 tūkst. programėlių, „Android“ sistemai skirtų apmokestintų programėlių yra tris kartus mažiau, nei skirtų „iPhone“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, taipogi gerokai menkesni „Android“ programėlių pardavimai. „Distimo“ tvirtinimu, šiuo metu „Android Market“ yra tik dvi programėlės parduotos daugiau nei pusę milijono kartų. „App Store“ programėlių parduotuvėje tiek pat kartų buvo atsiųstos 6 programėlės. Ne gana to, šis skaičius pasiektas jau vien tik šių metų kovo – gegužės mėnesiais bei tik JAV rinkoje.

„Android“ atšiaurumu prekybai skundžiasi ir programuotojai. „Android“ operacinės sistemos vartotojai perka mažiau, dėl šios priežasties susidomėjimas kurti apmokestinamas programas yra mažesnis negu „Apple“ produktams, – sakė MLB.com portalo vadovas Bobas Bowmanas, – „iPhone“ ir „iPad“ vartotojai domisi pirkimo galimybėmis, tai viena iš priežasčių, kodėl jie nusipirko būtent „iPhone“. „Android“ vartotojai kitokie.“

Tiesa, „Android“ vartotojai mažiau linkę pirkti taip pat dėl kitos labai paprastos priežasties. „Android“ prietaisai kur kas pigesni negu „iPhone“, dėl šios priežasties, asmuo nutaręs taupyti ir pasirinkti pigesnį išmanųjį vargu ar leis sau išleisti pinigus jo programoms.

„Google“ platindami programas turėtų pasistengti bei sumąstyti kaip įtikinti programuotojus sukurti daugiau mokamų programėlių. Šiuo metu tokių programų „Android Market“ yra 72 tūkst., o tuo metu „App Store“ jų yra 211 tūkstants.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)