Ornamentais išraižytos stulbinamos kolonos - iš kartono (Foto)  (0)

Šios įspūdingos ir itin tikroviškai atrodančios kolonos iš tiesų yra ne iš gipso ar kitos mineralinės medžiagos, o iš... kartono. Beveik trijų metrų aukščio, po 900 kilogramų sveriančios kolonos, ant kurių galimą remti realias statybines konstrukcijas, sukurtos iš milimetrinio kartono lakštų, rašo „FastcoDesign“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jų kūrėjas Michaelis Hansmeyeris stulbinamai detalius ornamentus kuria naudodamas kompiuterinius algoritmus. Šie yra tokie detalūs, kad jiems negalėtų prilygti jokie 3D spausdintuvai. Kiekvieną koloną sudaro ant medinės ašies sluoksniais klojamos daugiakampės formos, kurių iš viso – nuo 8 iki 16 mln.. Tai – keliolika ir keliasdešimt kartų daugiau, nei galima būtų atspausdinti tipiniu 3D spausdinimu.

Todėl M. Hansmeyeriui kartono lakštus savo kūriniui teko pjauti lazeriu. Nepaisant stulbinamo detalumo, visiems lakštams išpjauti prireikė vos 15 valandų, o medžiagos kainavo 1,5 tūkst. JAV dolerių.

„Su 3D spausdintuvu tam būtų tiesiogine prasme prireikę ištisų mėnesių ir kur kas didesnių išlaidų“, – sakė M. Hansmeyeris.

Realios šiuo metodu sukurtos kolonos nuotraukose atrodo kaip kompiuteriniai modeliai – jų ornamentai tokie sudėtingi ir kompleksiški, jog sunku patikėti, kad šios konstrukcijos yra tikros.

Jas formuojant nesinaudota klijais – išpjaustyti kartono lakštai tiesiog slegia vienas kitą. Dizaineris sako dabar norįs paeksperimentuoti ir su dar tvirtesnėmis medžiagomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)