„Fitbot“: jūsų išsirinktą rūbą pasimatuos robotizuota estų manekenė (Video)  (5)

Dabar jau ir pirkėjos internetinėse parduotuvėse galės neakivaizdiniu būdu, tačiau tiesiogine prasme pamatuoti, ar išsirinktas rūbas tinka jų kūno proporcijoms. Tam tereikės į specialią internetinės parduotuvės tinklalapyje patalpintą formą įvesti tam tikrus savo kūno išmatavimus. Pagal juos konkretų drabužį įsigyti panorusios moters figūrą atkartos unikali Estijoje sukurta robotizuota manekeno sistema „Fitbot“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Robotizuotą manekeno sistemą „Fitbot“ sukūrė skambų pavadinimą Fits.me (liet. – „Man tinka“) pasirinkusi bendrovė, o jos idėja turėti universalų manekeną buvo realizuota Talino technikos universitete (Estija).

„Fitbot“ autoriai sukonstravo robotizuotą manekeną, kuris savo kūno proporcijas nusistato pagal įvestus kūno matmenis. Kūno apimtis keičia manekeno viduje sumontuotos lanksčios ir judinamos mechanizmo dalys.

Bendrovės „Fits.me“ direktorius ir vienas iš įkūrėjų Heikis Haldrė (Heikki Haldre) teigia, jog manekenas pajėgus atkartoti šimtus tūkstančių įmanomų moters figūrų.

„Robotizuota sistema geba atkartoti apie maždaug 85 proc. įmanomų moters figūrų, – patvirtina Talino technikos universiteto biorobotikos profesorė ir „Fitbot“ bendraautorė Maarja Kruusma. – Į „Fits.me“ formą suvedus savo kūno matmenis, bus galima atkartoti savojo kūno proporcijas. Vyriškoji „Fitbot“ versija jau spėjo sukaupti duomenų bazę, kurioje surinkta daugiau kaip 100 tūkst. vyriškos lyties pirkėjų kūno matmenų. Duomenys patvirtina, jog daugiau nei pusė pirkėjų su „Fitbot“ išsirinko visai kito dydžio rūbus, nei būtų išsirinkę įprastai.“

Priklausomai nuo suvestų kūno išmatavimų, „Fitbot“ moka pasididinti ar susimažinti krūtinės, talijos, klubų, kaklo, pečių apimtis, taip pat imituoja nėščios moters kūno formas. „Norime patikinti, kad apsipirkus „Fitbot“ naudojančioje internetinėje parduotuvėje netinkamo dydžio prekių grąžinti nuo šiol nebereikės – netinkamo dydžio atvejų tokiose parduotuvėse tiesiog nebepasitaikys“, – tikina „Fits.me“ direktorius H. Haldrė.

Neįprastą interaktyvųjį manekeną pirmiausiai išbandęs vienas iš britiškų parduotuvių tinklų sulaukė apčiuopiamų rezultatų. Nors rinkodaros specialistai naujovę vertino skeptiškai, rezultatai byloja, jog parduotuvių tinklo pardavimai naujiems klientams išaugo 57 proc., o užsieniečiai prekių ėmė pirkti dvigubai daugiau. Beje, tame pačiame parduotuvių tinkle anksčiau buvo išbandytas ir vyriškasis „Fitbot“.

Vyriška „Fitbot“ versija buvo pristatyta 2010 m. ir jau yra sėkmingai naudojama internetinėje prekyboje. Kadangi moters kūno apimčių ir formų spektras yra gerokai platesnis nei vyrų, sukonstruoti moterišką „Fitbot“ versiją buvo kur kas sudėtingiau. Bene didžiausias privalumas – pirkėja gali savo akimis pamatyti, kaip ant jos apimčių kūno atrodo patinkantis rūbas. Nebereikia eikvoti laiko ir emocijų persirengimo kabinose, o su laiku galbūt nebereiks fiziškai lankytis parduotuvėse – rūbus bus galima pasimatuoti ir internetu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (5)