Prie „Wi-Fi“ dažniau prisijungiama išmaniaisiais nei kompiuteriais  (1)

Į tokius mobiliuosius įrenginius, kaip „iPad“ planšetės arba „Android“ išmanieji telefonai, bevieliu „Wi-Fi“ ryšiu keliauja didesnis duomenų srautai nei į asmeninius kompiuterius. „Meraki“ debesų tinklų technologijas diegiančios bendrovės tyrimo rezultatai dar kartą įrodo, jog išmanieji įrenginiai keičia tradicinius įrankius pasiekti internetą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo rezultatai byloja, jog pernai Jungtinėse Valstijose „Windows“ ir „Mac OS X“ kompiuteriai sudarė 64 proc. prietaisų, naudojančių bevielio ryšio tinklus, kai „iOS“ prietaisai užėmė 32 proc., o „Android“ – tik vieną procentą.

Po metų viskas pasikeitė. „iOS“ prietaisai – nemaža dalimi dėl „iPad“ – drauge su „Android“ įrenginiais sudaro net 58 proc. visų „Wi-Fi“ ryšį naudojančių prietaisų ir „Windows“ bei „Mac“ kompiuteriams palieka tik 36 proc. šio pyrago.

Be to, rodiklis išmaniųjų prietaisų naudai žaibiškai auga toliau. Dar kovą „iPhone“ prietaisai užėmė 23,5 proc. bevielio ryšio, o „Android“ ir „iPad“ atitinkamai – tik 5,2 ir 3,4 procentų.

„Meraki“ duomenys buvo surinkti, peržiūrėjus daugiau nei 100 tūkstančių prietaisų, prisijungiančių prie viešų arba švietimo įstaigose įrengtų bevielio „Wi-Fi“ ryšio taškų visose Jungtinėse Valstijose. Tyrimo metu buvo palyginta pirmoji 2010 metų pusė su pirmąja šių metų puse.

Tyrėjai taip pat pabrėžia, jog jų šie skaičiai nestebina. Išmaniųjų įrenginių pardavimai jau kuris laikas lenkia kompiuterių pardavimus, todėl natūralu, jog taip pat keičiasi ir interneto naršymo įpročiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)