„Nokia“ vadovas : atsisakysime „MeeGo“ net jeigu N9 taps hitu  (27)

„Nokia“ kompanijos vadovas Stephanas Elopas pareiškė, jog net jeigu jų pristatytas „Nokia N9“ išmanusis telefonas taps hitu, kompanija negrįš prie ankstesnės „MeeGo“ strategijos bei neatsisakys „Windows Phone“: „Aš bendravau su operatoriais ir buvau produkto testavimo programos narys. Atsiliepimai „Windows Phone“ ypač geri ir aš tikiu jos sėkme“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Windows Phone“ operacine sistema kompanija planuoja pakeisti kartu su „Nokia N9“ modeliu pristatytą „MeeGo“ ir anksčiau naudotą „Symbian“ operacines sistemas. „MeeGo“ sistema buvo pristatyta metais vėliau nei planuota ir veikia su Qt kodu, todėl leidžia naudoti praktiškai visas trims skirtingoms „Nokia“ platformoms kuriamas programėles, o su specialu „Alien Dalvik“ įrankiu taip pat gali naudoti ir „Android“ programas.

Tačiau nepaisant šių sistemos privalumų, „Nokia“ vadovas įsitikinęs, jog vienintelis teisingas sprendimas yra operacinę sistemą iškeisti į „Windows Phone“, kuri nepalaiko Qt kodo ir negalėtų naudoti nei vienos ankstesnės „Symbian“, „Nokia“ ar net ankstesnės „Windows Mobile“ programos.

Vadovo tvirtinimu, jie privalo rinkis naują sistemą dėl itin nepalankios situacijos rinkoje. „MeeGo“ operacinė sistema pristatyta metais vėliau nei planuota, o „Nokia“ kompanijos pardavimai nuolatos krenta dėl augančios konkurencijos. Kompanijos akcijų vertė per dvylika mėnesių smuko net 40 proc., todėl jis imasi visų priemonių grąžinti kompaniją į savas vėžes.

Tiesa, su juo nesutinka kompanijos darbuotojai ir programinės įrangos inžinieriai. Jie tvirtina, jog „MeeGo“ sistema pakankamai šauni ir jos atsisakyti neverta. „Nokia“ akcininkai savo ruoštu baiminasi, jog kompanija gali tapti „Microsoft“ įrankiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (27)