Pietų Korėjoje veiks Skaitmeninio karo mokykla  (4)

Pietų Korėjos kariuomenė įsteigs Skaitmeninio karo mokyklą, kurios paskirtis – padėti kovoti su dažnėjančiomis atakomis internetu iš Šiaurės Korėjos pusės, informuoja physorg.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kariuomenė, bendradarbiaudama su Korėjos universitetu, Skaitmeninės gynybos mokyklą planuoja atidaryti 2012 metais. Kiekviename kurse mokysis po 30 studentų, mokslai truks ketverius metus.

Mokyklos programoje numatyti mokymai perprasti piktavališkas interneto programas, psichologiškai pasiruošti skaitmeniniam karui ir gilinimasis į įvairias skaitmenines technologijas, siekiant apsisaugoti nuo potencialaus puolimo, tvirtino kariuomenės atstovas spaudai.

„Didėjant kibernetinio teroro iš Šiaurės Korėjos pusės grėsmei, norime ugdyti karius, kovosiančius kibernetiniame kare ir užtikrinti pastovią specialistų pasiūlą“, rašoma kariuomenės pareiškime.

Kariuomenė studentams mokės stipendiją, o baigę mokyklą, jie taps karininkais, paskirtais dirbti su skaitmeniniu karu susijusiuose padaliniuose. Dirbti valstybės labui mokyklos absolventai privalės septynerius metus.

Tvirtinama, kad Šiaurės Korėja ugdo ir išlaiko elitinius programišių būrius, o jų keliama grėsmė paskatino pietiečius imtis priemonių norint apsisaugoti nuo pavojaus.

Gegužę Pietų Korėjos atstovai tvirtino, kad Šiaurės Korėjos karinė žvalgyba surengė skaitmeninę ataką, dėl kurios buvo paralyžiuota vieno didžiausių P. Korėjos bankų veikla. Šiaurės Korėjos gynybos ministerija pareiškė, kad kaltinimai yra „absurdiški“.

Seulas taip pat apkaltino Pchenjaną surengus kibernetines pagrindinių Pietų Korėjos vyriausybinių agentūrų ir finansinių institucijų atakas šių metų gegužę ir 2009 metų liepą. Pchenjanas atmetė ir šiuos kaltinimus, tvirtindamas, kad Seulas juos išsigalvojo, siekdamas didinti įtampą regione.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)