„Cisco“ padės Kinijos valdžiai sekti savo piliečius  (3)

Skelbiama apie naująjį bendrovės „Cisco“ projektą, kuris bus realizuotas Čongčingo mieste Kinijoje. Projektas buvo pavadintas „Taikus Čongčingas“ (angl. – „Peaceful Chongqing“). Miesto valdžios teigimu, tai turėtų pagerinti kriminogeninę situaciją Čongčinge.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal sutartį, per artimiausius 3 metus „Cisco“ pagamins ir sumontuos Čongčinge 500 tūkstančių vaizdo kamerų apjungsiančią stebėjimo sistemą. Miesto valdininkai tikina, kad 1035 kvadratinių kilometrų teritorijoje sumontuota stebėjimo sistema sudarys galimybes policijai akimirksniu reaguoti į bet kokius pažeidimus ir sugauti nusikaltėlius.

Tačiau „Taikus Čongčingas“ daug ką neramina. Manoma, kad vaizdo stebėjimo sistema pirmiausia nukreipta prieš kitamanius. Po įvykių Tiananmenio aikštėje, kur susirėmus studentams ir kariams žuvo nemažai protestuotojų, JAV valdžia ėmė taikyti apribojimus aukštųjų technologijų eksportui į JAV. Panašu, kad vaizdo stebėjimo sistemos nepatenka tarp draudžiamų eksportuoti prekių.

Projekte taip pat dalyvaus kitos JAV kompanijos: „Intergraph Corp“ ir „Hewlett-Packard“.

Nors tokia stebėjimo įranga Kinijos galbūt diegiama ir totalinio sekimo sumetimais, šios žinutės pabaigoje pateiktas vaizdo siužetas iš Maskvos gatvės paliudys, jog stebėjimo kamerų tinklas iš tiesų gali pasitarnauti ir kontroliuojant miesto kelių eismo sistemą ir kriminogeninę situaciją apskritai.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)