„Intel“: nešiojami ir planšetiniai kompiuteriai išnyks per artimiausią dešimtmetį  (5)

San Franciske (JAV) vykusioje konferencijoje „SEMICON West“ kompanijos „Intel“ atstovas Rama Skukla pasidalino prognozėmis apie tai, jog skirtumai tarp įprastinių nešiojamų ir modernių planšetinių kompiuterių nyksta sparčiau, nei tai numano dauguma šios įrangos kūrėjų ir gamintojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Negana to, R. Skukla nuomone, visai tikėtina, jog nešiojami ir planšetiniai kompiuteriai – tokie, kokius mes įsivaizduojame šiandien – išnyks per artimiausią dešimtmetį. „Bus sunku pastebėti tą momentą, kai prasidės vieno tipo įrenginių saulėlydis ir prasidės naujos kartos gaminių bumas. Netgi šiandien asmeninių kompiuterių koncepcija jau yra pasenusi moraliniu požiūriu“, – kalbėjo „Intel“ atstovas. Klausytojams jis taip pat pridūrė, jog ateities kompiuteriai taps itin mobiliais „asmeniniais kompanionais“, kurie sinchronizuos savo duomenis tarpusavyje, pasinaudodami kiekvieną vartotoją supančiu individualiu informacinio tinklo „debesimi“. Šia informacija vartotojai galės dalintis su kitais, arba galės išlaikyti privatumą, atsižvelgiant į jų pačių poreikius.

Skukla teigimu, tokio keitimosi informacija saugumui užtikrinti prireiks glaudaus aparatinės ir programinės įrangos kūrėjų bendradarbiavimo. Pranešime taip pat buvo teigiama, jog „Intel“ šiuo metu aktyviai dirba minėtoje srityje ir jog per artimiausius penkerius metus turėtume sulaukti „esminių pokyčių“. Pavyzdžiui, vien tik grafikos procesorių našumą iki 2015 metų tikimasi padidinti 12 kartų – toks teiginys grindžiamas dabartinių „Sandy Bridge“ mikroprocesorių pažanga.

Deja, Skukla nedetalizavo, kaip konkrečiai atrodys plataus vartojimo elektronikos įrenginiai po 10 metų. Žvelgiant į praeitį, akivaizdu, jog technologijų pažanga labiausiai keitė komunikacijas, tiksliau – mobiliuosius telefonus. Galima tikėtis, jog tendencija išliks, tačiau kalbos apie formą lieka spekuliacinio pobūdžio – galbūt tai bus išmanieji laikrodžiai, galintys suprojektuoti aukštos raiškos vaizdą ant praktiškai bet kokio paviršiaus; galbūt tai bus jutikliai, reaguojantys į mūsų judesius, galbūt ekranus pakeis „Star Wars“ visatą primenančios hologramos. Bet kuriuo atveju, turėtų būti įdomu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: