Qbo – robotas, kuris turi dirbtinį intelektą (Video)  (8)

Sukurti kokybišką dirbtinį intelektą jau bandoma daugybę metų. Nors ir šioje srityje mokslininkai žengia dideliais žingsniais į priekį, tačiau iki labai kokybiško ir pilnai funkcionuojančio roboto su dirbtiniu intelektu dar tikrai labai toli. Pavyzdžiui, „Thecorpora“ kompanija labai aktyviai dirba prie „Qbo“ roboto, kuris tobulinamas jau ne vienerius metus. Akivaizdu, kad projektas nestovi vietoje, kadangi kompanija nuolatos atnaujina oficialų tinklaraštį bei pristato naujus „Qbo“ sugebėjimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Thecorpora“ kompanijos kuriamas robotas taip pat gali apeiti kliūtis, pasižymi kalbos atpažinimo ir sintezės sistemomis bei stereoskopiniu regėjimu. Be to, „Qbo“ jau dabar turi nosį ir burną, todėl gali imituoti ir bazines emocijas. Viena naujausių robotų funkcijų, kuri buvo pristatyta, yra galimybė mokytis ir vėliau atpažinti žmonių veidus bei objektus. Tai yra labai svarbu, kai kalbame apie dirbtinį intelektą. Šios funkcijos realizavimui į pagalbą buvo pasitelkta ir šiuo metu populiarėjanti debesų kompiuterija (angl. „cloud computing“).

Jeigu „Qbo“ reikia įsiminti informaciją apie žmogaus veidą, visa reikiama informacija (nuotraukas ir „SVM“ rinkmenos) yra saugoma roboto kompiuteryje. Tačiau jeigu dirbtinį intelektą turintis robotas turi įsiminti informaciją apie objektus, ji perkeliama į debesų kompiuterijos serverius. Toks sprendimas pasirinktas todėl, kad visi pasaulyje esantys „Qbo“ robotai galėtų mokytis žymiai greičiau. Kitaip sakant, visa informacija apie jau atpažintus objektus yra saugoma internete, todėl vienam „Qbo“ robotui išmokus atpažinti parodytą objektą, jį sugebės atpažinti visi sukurti „Qbo“ robotai.

Deja, bet kol kas nėra jokios informacijos kada „Qbo“ robotai bus prieinami pasaulinėje rinkoje. Taip pat neatskleidžiama ir kiek galėtų kainuoti šis dirbtinį intelektą turintis žaisliukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)