Lietuvišku socialiniu tinklu naudojasi 2,5 milijono pasaulio gyventojų  (4)

Lietuvių kompanijos vystomas mobilus socialinis tinklas „Eskimi” peržengė 2,5 milijono vartotojų skaičių, praėjus 3 mėnesiams po pasiekto pirmojo milijono. Šiandien „Eskimi” pasaulinėje rinkoje auga 15000 naujų narių per dieną greičiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniai tinklai – daugiausia dėmesio sulaukiantys šių dienų interneto projektai, kuriuose generuojamos milžiniškos reklamos pajamos, o vartotojai praleidžia daugiausia laiko naršydami internete. „Eskimi” mobilaus socialinis tinklo proveržis įrodo, kad panašaus tipo interneto projektus galima vystyti ne tik ekonomiškai stipriausiai išsivysčiusiose JAV, D. Britanijos ir kitų Vakarų Europos šalių rinkose, tačiau ir tokiose egzotiškose šalyse kaip Nigerija, Vietnamas ar Brazilija.

„Socialinių tinklų rinkos neapsiriboja Šiaurės Amerikos ar Europos žemynais, kur itin agresyviai buvo vykdoma „Facebook”, „Youtube”, "Myspace" ir kitų socialinių platformų plėtra. Kuriant panašaus tipo projektus, dažnai į antrąjį planą nustumiamos geografiškai tolimesnės ir kultūriškai sunkiai suprantamos Azijos ir Afrikos šalys. Čia fiksuojami spartesni mobilaus interneto augimo rodikliai nei bet kurioje Europos šalyje, o interneto vartotojų įpročiai nesiskiria – tiek Europos, tiek Afrikos gyventojui norisi bendrauti kiaurą parą su draugais internete, dalytis nuotraukomis ar video”, - teigia „Eskimi” vadovas Vytautas Paukštys.

„Eskimi” pirmiausia yra skirtas mobilių telefonų naudotojams, kurie neturi kitos interneto prieigos dėl šalies infrastruktūros, elektros šaltinių trūkumų ar susiklosčiusios ekonominės situacijos. Šiandien „Eskimi” projektas sparčiausiai auga Afrikos ir Azijos rinkose. Didžiausia vartotojų koncentracija – Nigerijoje, kuri taipogi laikoma sparčiausiai auganti ir didžiausia Afrikos telekomunikacijų šalis. „Eskimi” socialiniu tinklu naudojasi daugiau nei milijonas vartotojų tik iš Nigerijos. Sparčiai auga ir kitos Afrikos šalys - Gana, Kenija, Tanzanija, Namibija.

„Tam, kad projektas sparčiai augtų virusiniu būdu svarbūs du elementai – galimybė prisijungti prie projekto ir jį sinchronizuoti su kitomis socialinėmis platformomis bei poreikis į patogią bendravimo platformą perkelti savo draugus. Subūrėme aktyvią mobilių vartotojų bendruomenę, kur žmonės vienodai bendrauja tiek su draugais, tiek susipažįsta su naujais žmonėmis. Artimiausiu metu planuojame paleisti mobiliuoju telefonu žaidžiamus socialinius žaidimus, kurių integracija labai sėkminga panašaus tipo projektuose”, - paskutinių kelių mėnesių rezultatus pristatė „Eskimi” vadovas Vytautas Paukštys.

Šių metų liepos mėnesį „Eskimi” komanda taip pat pristatė programėlių kūrimo sąsają Lietuvos programuotojų komandoms. Lietuvos programuotojai galės prisidėti prie pasaulinio socialinio tinklo kūrimo, kurdami naujas projekto funkcijas. „Eskimi” vystanti kompanija įsipareigoja suteikti marketingo biudžetą ir palaikymą bei konsultuoti partnerius kultūriniais klausimais, kad sukurtas produktas būtų sėkmingas, siekiant abipusės naudos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (4)