„Volkswagen“ pristato technologiškai naują „Laikinąjį autopilotą“ (Video)  (11)

„Volkswagen“, Vokietijos automobilių gamintojas, pademonstravo dar vieną galimą vairuotojo pagalbininką – sistemą, pavadintą „Laikinu autopilotu“ (Temporary Auto Pilot /TAP/). Šioje sistemoje naudojamos jau sukurtos ir gamybos stadiją pasiekusios technologijos, todėl tikimasi, kad ji greitai bus diegiama automobiliuose ir sumažins dėl nepakankamo vairuotojų budrumo nutinkančių nelaimingų atsitikimų skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskelbtame video siužete demonstruojamos galimybės išlaikyti mašiną dešinėje kelio juostoje, nelaikant vairo, sumažinti greitį, reaguojant į greičio ribojimo arba kelio darbų ženklus, neleisti nukrypti į užimtą eismo juostą bei sustabdyti automobilį, jei priekyje atsiranda kliūtis. Šis autopilotas taip pat gali sumažinti greitį artėjant prie kelio posūkio bei įjungti garso signalą, jei nutaria, kad vairuotojas prarado budrumą.

Išoriškai automobilis, turintis TAP, valdomas beveik taip pat, kaip ir su įprasta greičio palaikymo sistema, niekuo nesiskiria nuo įprastinio, tačiau jame yra papildomai įmontuotos video kameros, radaras, ultragarso jutikliai bei lazerinis skeneris; be abejo, visi valdomi centrinio kompiuterio. Visos šios technologijos, integruotos į bendrą visumą, įprastines greičio palaikymo sistemas turėtų pakelti į naują automobilinių „autopilotų“ lygį.

„Volkswagen“ teigimu, „Laikinas autopilotas“ skirtas padėti vairuotojui spūstyse ar monotoniškų kelionių metu, tiesa, lieka neaišku, kas įvyktų, jei vairuotojai imtų ja per daug pasikliauti ir būtent dėl to ištiktų avarija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)