Dviratininkų šalmai – nereikalingi?  (21)

Jei žmonės bus verčiami segtis šalmus, jie gali apskritai nustoti važinėti dviračiais ir netekti fizinės veiklos teikiamos naudos sveikatai, įspėja gydytojai. Medikas Chrisas Rissellas sako, kad rekomenduotų dviem metams viename Britanijos mieste panaikinti reikalavimą dėvėti šalmus, kad mokslininkai galėtų atlikti tyrimą ir nustatyti, ar padaugėjo traumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei du trečdaliai žurnalo „British Medical Journal“ skaitytojų nuomone, šalmai suaugusiems dviratininkams neturėtų būti privalomi.

Apklausoje dalyvavo 1427 žmonės. Vienas dalyvis teigė: „Tai tarsi signalas, kad važinėti dviračiu pavojinga, o taip nėra. Per mažai įrodymų, kad šalmai apsaugo. Tyrimai rodo, kad įvedus privalomus šalmus, sumažėja važinėjančių dviračiais. O važinėti dviračius sveika, vidutiniškai dviratininkai gyvena ilgiau, nei nevažinėjantieji dviračiais.“

Nuo 1991 m. Australijoje dviratininkai privalo dėvėti šalmus. Sidnėjaus universiteto tyrėjai paragino atšaukti potvarkį, motyvuodami tuo, kad galvos traumų sumažėjo pagerinus saugumą keliuose, o ne dėl šalmų.

Tyrimai rodo, kad įvedus reikalavimą dėvėti šalmus, Vakarų Australijoje 30-čia procentų sumažėjo dviratininkų, rašo telegraph.co.uk.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)