„Snoras Snow“ komplekse veiks moderni klientų aptarnavimo sistema  (3)

Jau šį mėnesį Druskininkuose atidaromas žiemos pramogų kompleksas vilios ne tik pramogų gausa, bet ir tuo, kad jis veiks ištisus metus, net ir karščiausiomis vasaros dienomis. O lankytojai mėgausis komplekse veikiančia modernia aptarnavimo sistema. Kuo ji ypatinga, ir kodėl „Snoras Snow“ arena pretenduoja patekti į geriausių pasaulio dengtų slidinėjimo kurortų penketuką?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planuojama, kad per metus Druskininkuose atsidarysiančioje arenoje apsilankys 150 tūkst. pramogautojų. Ir tam, kad būtų pagreitintas klientų aptarnavimas, bus automatizuotos ir apjungtos visos pramogų zonos bei paslaugos: bilietų pardavimas, praėjimo kontrolė, persirengimo spintelės, inventoriaus nuoma, restoranai ir barai.

Arenoje bus įdiegta moderni negrynųjų pinigų atsiskaitymo sistema („cashless“). Priklausomai nuo kliento poreikio, bus galima įsigyti vienkartines arba daugkartines korteles (abonementus). Taip pat bus galimybė tokias korteles įsigyti savitarnos terminaluose. Su ta pačia kortele bus galima atsiskaityti restorane, bare, nuomos punktuose, atrakinti/užrakinti spintelę. Be to, pasak „UCS Baltic“ projektų vadovo Alekso Suginto, įmonė pirmoji realizuos naują technologiją pramogų sferoje – didelio atstumo bekontakčių kortelių (Long Range RFID) nuskaitymą. Sistema prie įėjimo/išėjimo identifikuos lankytojo įsigytą bilietą per atstumą.

„Snoras Snow“ arenoje taip pat veiks kalnų slidinėjimo meistriškumo ir snieglenčių sporto mokykla „DruSkiSchool“, aprangos ir įrangos nuomos punktas. Be uždarų bei atvirų slidinėjimo trasų sniego arenoje bus ir daugybė kitų pramogų: ne tik pasportuoti, bet ir pailsėti – sušilti, pasistiprinti ir atgauti jėgas savitarnos restorane arba „Apres-Ski“ bare. Pro 50 metrų aukštyje esančio panoraminio restorano langus lankytojai galės pasigrožėti Druskininkų apylinkių vaizdais.

Dar vienas privalumas lankytojams – supaprastintos inventoriaus nuomos paslaugos. Lankytojo inventoriaus duomenis (batų, aprangos dydis) į sistemą pakaks įvesti tik kartą, mat informacija bus išsaugota ir kitą kartą tam pačiam klientui nebereikės ieškoti tinkamo inventoriaus ir gaišti laiko.

„Visą paslaugų automatizavimą ir diegimą vykdys viena įmonė, turinti patirtį šioje srityje, dėl to tikimasi, kad arenos administravimas ir paslaugų valdymas bus paprastas“, – sakė žiemos pramogų kompleksą statančios Alytaus bendrovės „Stamita“ savininkas Andrius Stasiukynas.

Arenos šeimininkai rūpinasi, kad būtų patenkinti ir skirtingi lankytojų poreikiai. Dėl to, pailsėti, užkąsti ar atsigaivinti kvies net keletas maitinimo vietų: panoraminis restoranas, savitarnos restoranas, „Apres-ski“ baras. Visos maitinimo vietos bus centralizuotai valdomos restoranų apskaitos ir valdymo sistema „R-Keeper V7“. Ji sukonfigūruota taip, kad iš trasų įėjus į savitarnos restoraną, lankytojo slidinėjimo laikas nebūtų skaičiuojamas.

Iš viso 8 hektarų teritorijoje įrengtos trys sniegu padengtos slidinėjimo trasos, skirtos kalnų slidinėjimo bei snieglenčių sportui. Tačiau Druskininkų arena bus išskirtinė ne tik savo dydžiu – be dengtos trasos, žiemą palankiomis oro sąlygomis veiks ir slidinėjimo ruožas po atviru dangumi, kuris panaudojant unikalią šaldymo įrangą leis kompleksui veikti iki +7°C temperatūros gryname ore.

Pagal šiuo metu skelbiamą kainoraštį, diena pramogų arenoje asmeniui kainuos 65 litus darbo dieną ir 75 litus savaitgaliais. Dar apie 24 litus atsieis įrangos (slidžių, snieglentės ir specialių batų) nuoma. Neturintieji slidinėjimui tinkamos aprangos, už 55 litus galės išsinuomoti visą įrangos bei aprangos komplektą. Vaikams, senjorams ir atvykstantiems su šeima bus taikomos nuolaidos.

Pagrindinio arenos statytojo bendrovės „Stamita“ direktorius Leonas Šerpetauskis „Balsas.lt“ pasiteiravus apie naujojo komplekso lankytojų srautus ir investicijų atsiperkamumą, kalbėjo: „Jeigu imtume skaičius iš verslo plano, buvo suskaičiuota, kad per metus galėtų būti apie 130-140 tūkst. lankytojų, per dieną – apie 410 žmonių. Pagal tokį srautą investicija turėtų atsipirkti per 12-13 metų“. Anot „Stamita“ direktoriaus, koncesijos sutartis su Druskininkų miesto savivaldybe buvo pasirašyta 25 metams, todėl, jeigu pavyktų įgyvendinti verslo plano realistinius skaičiavimus, maždaug per pusę laikotarpio investicija atsipirktų, o po 12-13 metų ir pradėtų nešti pelną.

Jau dabar Druskininkuose kasmet apsilanko daugiau nei 200 tūkst. turistų iš viso pasaulio. Dėl „Snoras Snow“ arenos kurortas taps dar patrauklesnis. O Druskininkai galės pagrįstai tituluotis moderniausiu šalies kurortu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)