Intel atskleidė daugiau detalių apie būsimuosius „ultrabook“ tipo nešiojamus kompiuterius  (1)

Praėjusią savaitę Intel atskleidė papildomos informacijos apie taip vadinamus „ultrabook“ nešiojamus kompiuterius, kurie yra ypač ploni, lengvi, tačiau pasižymi didesne sparta ir platesniu galimybiu rinkinių, nei dabartiniai „netbook“ nešiojamieji.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portalas technologijos.lt jau rašė, jog nauji kompiuteriai turės griežtus apribojimus: jie nebus storesni nei 20 mm, masė ne didesnė nei 2 kg, autonominio darbo laikas sieks apie 10 valandų, o kaina neviršys 1000 dolerių (apie 2400 Lt). Analitikai kol kas atsargiai vertina tokius reikalavimus – ypač kainos klausimą, mat pirmiesiems modeliams gali būti labai sudėtinga sutilpti į tokias ribas, išlaikant kitas Intel užbrėžtas technines charakteristikas, kurios praeitą savaitę buvo dar labiau detalizuotos.

Intel pripažino, kad daugelis „ultrabook“ tipo nešiojamųjų turės jų naująją RST technologiją, kuri sujungia SSD ir mechaninio kietojo disko pajėgumus. Tai padidina greitį, tačiau tuo pačiu ir kainą. Tad brangesni modeliai tik su SSD kaupikliu kainuos brangiau, bet ilgesniam laikui užteks akumuliatoriaus energijos.

Pirmosios kartos „ultrabook“ įrenginiai naudos ypač mažai energijos reikalaujančius Intel Core i serijos procesorius, pagrįstus Sandy Bridge architektūra. Mažiausiai, pasak Intel, šio tipo nešiojamieji be išorinio energijos šaltinio turės veikti apie 5 valandas, o optimalus darbo laikas tam tikromis sąlygomis galėtų siekti nuo 8 iki 10 valandų.

Kompanija taip pat reikalaus visų savo partnerių integruoti kompanijos apsaugos technologijas į „ultrabook“ nešiojamuosius. Kalbama apie „Intel Anti-Theft“ ir „Intel Identity Protection“ technologijas, kurios ne visada diegiamos į kitų tipų nešiojamus kompiuterius.

Pirmosios kartos „Ultrabook“ įrenginiai turėtų pasirodyti dar šių metų pabaigoje, o antrojoje jų kartoje 2012 metais išvysime „Intel Ivy Bridge“ procesorius. Intel taip pat patvirtino, kad visi antrosios kartos „ultrabook“ nešiojamieji turės ne tik USB 3.0, tačiau ir „Thunderbolt“ technologijas. Taigi norėdami to ar ne, partneriai turės populiarinti „Thunderbolt“ standartą.

„Ši nauja įrenginių klasė turės gana našią aparatinę įrangą, kas reiškia puikų greitį, bei saugumą ir tuo pačiu – labai ploną ir lengvą bei elegantišką korpusą. Jūs net galite galvoti, jog „ultrabook“ yra kaip planšetinis kompiuteris, bet staiga jis virsta įprastu asmeniniu“, – įsitikinę Intel atstovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: