Kinija pradeda pirmojo savo lėktuvnešio jūrinius bandymus  (1)

Pirmasis Kinijos lėktuvnešis išplaukė iš uosto šalies šiaurės rytuose. Trečiadienį pradėti jo pirmieji jūriniai bandymai, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Modernizuoto, dar Sovietų Sąjungoje pradėto statyti laivo jūriniai bandymai vykdomi laikantis jo pertvarkymo darbų programos ir neturėtų trukti ilgai, nurodė naujienų agentūra, remdamasi kariuomenės šaltiniais.

Baigus šiuos bandymus, lėktuvnešis bus toliau modernizuojamas ir bandomas, sakoma pranešime. Ten pat informuojama, kad šis laivas išplaukė iš savo statyklos Dalino uostamiestyje.

Pekinas praeitą mėnesį stengėsi nesureikšminti savo pirmojo lėktuvnešio pajėgumų, pareiškęs, kad šis laivas bus naudojamas daugiausiai mokymams ir „tyrimams“, nors kitos šalys nerimauja, kad Kinija stiprina savo karinę galią. Šis projektas dar labiau padidino nuogąstavimus kaimyniniame regione, kad Kinija sparčiai stiprina savo karines pajėgas ir griežtina toną teritoriniuose ginčuose.

Kinija reiškia pretenzijas į kai kurias jūrines teritorijas, ypač Pietų Kinijos jūroje, kurios dugne, kaip manoma, slypi dideli naftos ir dujų ištekliai. Dėl šių teritorijų taip pat varžosi kelios kitos šalys.

Lėktuvnešis, iš pradžių vadinęsis „Variag“, buvo statomas Sovietų Sąjungos karinėms jūrų pajėgoms, tačiau šis projektas įstrigo, komunistinei valstybei subyrėjus 1991 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)