Ilgiausias pasaulyje motociklas vienu metu gali pavėžėti 25 žmones (Video)  (0)

Motociklų pasaulyje rekordų – kad pažiro, tai pažiro. Prieš keletą dienų informavome, jog JAV buvo pagerintas maksimalaus greičio rekordas važiuojant atviru motociklu. Šįkart rekordas ant dviejų ratų – kiek kitoks: kalba eis apie motociklo ilgį, kuris siekia net 22 metrus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Linkolnšyre (Didžioji Britanija) gyvenantis, vandentiekininku dirbantis 31-erių Kolinas Furzas (Colin Furze) sukonstravo rekordinio 22 metrų ilgio motociklą, ant kurio susėsti ir kuriuo važiuoti gali 25 žmonės. Įdomiausia yra tai, jog naujausias Kolino išradimas – ne koks nors modernus muziejinis eksponatas, o realiai važiuojanti transporto priemonė, išvystanti 56 km/h. Tiesa, kol kas motociklas-mopedas važinėti gali tik tiesiais keliais, o visų 24 keleivių pavėžėti įprastomis eismo sąlygomis rekordininkas kol kas nepajėgia: riedėti įprastais keliais konstrukcija gali tik tuomet, kai ant jos sėdi vienas žmogus – vairuotojas. Tačiau 25 žmones vienu metu motociklas yra pavežęs. Bandomojo važiavimo metu poligone ilgiausias pasaulyje motociklas su vairuotoju ir 24 keleiviais nuvažiavo ne privalomą 100 metrų, o daugiau nei 1,5 km.

Tai – ne pirmas jo kūrinys-rekordininkas. 2008 m. Gineso pasaulio rekordų knygoje kaip ilgiausias motociklas pasaulyje buvo įrašytas į 14 metrų ilgio ištįsėlį perdarytas 1998 m. gamybos, vos 50 kub. centimetrų darbinio tūrio „Honda Sky“, kuris įsibėgėdavo iki 48 km/h. Tiesa, jis buvo sukonstruotas važiuoti vienam asmeniui.

Motociklo autorius Gineso pasaulio rekordų knygos komisijai jau išsiuntė 22 metrų motociklo ilgio rekordą liudijančią medžiagą ir prašymą užregistruoti jo pasiekimą oficialiai. Kaip pripažino ir pats K. Furzas, važiuojant naujuoju rekordininku, šio galinė dalis gana intensyviai blaškosi į šonus, o norint atlikti posūkio manevrą, reikėtų eismo juostos, maždaug šešiskart platesnės už įprastinę.

Kokio ilgio yra motociklo-ilgšio stabdymo kelias, nepranešama, tačiau galima nesunkiai įsivaizduoti, jog jei motociklas vežtų 25 žmones, šiek tiek luktelėti, kol motociklas sustos, ko gero, tektų.

K. Furzas planuoja tvirtinti ilgiausio pasaulyje motociklo aliumininį rėmą, kad juo būtų galima normaliai pavežioti visus 25 keleivius. Tiesa, kokios medžiagos bus naudojamos rėmo tvirtinimui, konstruktorius kol kas neatskleidžia. O sukonstruoti rekordinio ilgio motociklą K. Furzui kainavo 3 tūkst. svarų (maždaug 12 tūkst. litų).

Kalbant apie kitus pastarojo meto rekordus motociklų pasaulyje, priminsime, jog prieš keletą savaičių Amerikietis Bilas Vorneris (Bill Warner) pagerino maksimalaus greičio rekordą važiuojant atviru motociklu. 1000 AG motociklas „Suzuki Hayabusa”, kurį greičio rekordui ištobulino pats rekordo autorius, ant oro uosto pakilimo tako Loringe (Meinas, JAV) pasiekė 501,6 km/h greitį.

Vaizdo siužetas, kuriame įamžinta, kaip buvo konstruojamas ankstesnysis 14 metrų ilgio pasaulio rekordininkas „Honda Sky“:



Parengė Saulius Žukauskas
sauliuszukauskas01@gmail.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)