„Microsoft“ tinklaraštis pradeda skleisti informaciją apie „Windows 8“  (0)

„Microsoft“ pažadėjo pradėti skleisti techninę informaciją apie „Windows 8“. Tačiau interneto apžvalgininkai įspėja per daug nesidžiaugti, nes išsamiomis techninėmis sistemos detalėmis „Microsoft“ greičiausiai neskubės dalintis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Windows“ ir „Windows Live“ prezidentas Steven Sinofsky pradėjo rašyti „Building Windows 8“ tinklaraštį, kuriame aptars naujos operacinės sistemos savybes. Tikimasi, kad „Windows 8“ bandomoji versija pasirodys jau kitą mėnesį. Tinklaraštyje S. Sinofsky sakė, kad visuomenė reiškia nepasitenkinimą dėl to, kaip mažai programinės įrangos gigantai kalba apie „Windows 8“, tačiau teisinosi, kad korporacija „Microsoft“ anksčiau yra nudegusi dėl to, kad buvo pernelyg atvira ir kalbi.

Taip buvo užsiminta apie „Windows Vista“ kūrimą, kuomet svarbūs vadovai atviravo apie esmines operacinės sistemos savybes, kurių „Microsoft“ vėliau atsisakė, nes teko iš naujo kurti nemažas operacinės sistemos dalis ir keisti kai kuriuos sumanymus. „Mes per daugelį metų tikrai pasimokėme, kad pavojinga aptarinėti produktų savybes prieš tvirtai įsitikinant savo gebėjimu tas savybes įgyvendinti“, savo pirmame tinklaraščio įraše sakė S. Sinofsky. „Mūsų tikslas kuriant šį tinklaraštį – užtikrinti, kad kad tvirtai pasitikėtume tuo, ką sakome prieš tai pasakant“, – sakė „Microsoft“ atstovas.

„Windows 8“ vartotojo sąsają „Microsoft“ pademonstravo birželį, o sausį pirmą kartą pareiškė, kad „Windows 8“ veiks „sistemoje luste“, taip pat sistemose, veikiančiose ARM architektūros pagrindu. Akivaizdu, kad žmonės nori sužinoti daugiau techninių charakteristikų, tačiau kol kas „Microsoft“ laikosi politikos „pamatysite kai bus laikas“.

Kyla svarbių klausimų dėl to, kaip bus užtikrintas „Windows 8“ suderinamumas su senesnėmis programomis, skirtomis x86, bet ne ARM architektūrai. Dėl to kilo nesantaika tarp „Microsoft“ ir „Intel“ – lustų gamybos giganto, kuris kadaise buvo vienas pagrindinių „Microsoft“ partnerių. Dabar „Intel“ yra priversti dalintis „Microsoft“ palankumu su tokiais „sistemos luste“ konkurentais, kaip ARM, nes programinės įrangos gigantai nori žengti į planšetinių kompiuterių rinką ir konkuruoti su „Apple iPad“.

Gegužės mėnesį kilo ginčas tarp „Microsoft“ ir „Intel“: pastarieji tvirtino, kad ARM sistemose naudojant „Windows“ operacinę sistemą neveiks senesnė programinė įranga. „Microsoft“ atsakė neįprastai griežtai – jie pareiškė, kad „Intel“ komentaras yra netikslus ir klaidinantis. Kai sausį pasklido naujiena, kad „Windows 8“ veiks ir ARM sistemose, pats S. Sinofsky aiškino, kad suderinamumas yra nedidelė bėda. Pasak jo, „Microsoft“ turi vidinę teksto redagavimo programos „Word“ versiją, kuri buvo sukurta x86 kompiuteriams, bet veikė su ARM.

Birželį „Microsoft“ pristatė „Windows 8“ vartotojo sąsają, kuri atrodė panaši į „Windows Phone“ sąsają su didelėmis piktogramomis. Tačiau korporacijos atstovai neskelbė kokiu būdu bus kuriamos programos. Tuo tarpu dabar tikimasi tokios vartotojų sąsajos ir tokio programų kūrimo modelio, kuomet, naudojant „Windows 8“, programas asmeniniam kompiuteriui galima būtų įsigyti ir atsisiųsti iš „Microsoft Windows Marketplace“.

Visa tai įvertinus nederėtų tikėtis, kad S. Sinofsky „Windows 8“ tinklaraštyje bus sklaidomasi detalėmis ir įspūdžiais, nes tinklaraščio tikslas nėra lankytojų srauto didinimas ar visuomenės susidomėjimo skatinimas. „Tinklaraščio tikslas – vykdyti abipusį dialogą apie produktų kūrimo sunkumus ir kompromisus“, – aptakiai rašo S. Sinofsky.

S. Sinofsky panašų tinklaraštį, „Engineering Windows 7“ kūrė ir prieš „Windows 7“ patekimą į prekybą 2009 metų spalį, tinklaraštyje taip pat buvo kalbama apie abipusį dialogą. Būtent S. Sinofsky, vos išleidus „Windows Vista“, ėmėsi permainų „Windows“ kūrime iš pradžių vadovaujant „Windows“ ir „Windows Live“ krūėjų grupei, o vėliau, 2009 metais, jis buvo paaukštintas iki „Windows“ padalinio prezidento. Tuomet jis ėmėsi kontroliuoti neefektyvų „Windows“ kūrimo procesą.

„Microsoft“ atstovas garsėja griežta produktų kūrimo ir padalinio valdymo kontrole bei informacijos, kurią skleidžia šis padalinys, ribojimu. „Windows 8“ tinklaraštis – pavyzdys, parodantis, kad S. Sinofsky kontroliuoja ne tik kada viešinami pareiškimai, bet ir tų pareiškimų turinį.

Iš „Windows 7“ ir „Internet Explorer“ grupės (ši priklauso S. Sinofsky padaliniui) tinklaraščių patirties galima spręsti, kad naujajame tinklaraštyje bus daug ilgų paaiškinimų apie tai, kaip ir dėl ko buvo pasirinktos tam tikros savybės, kaip buvo priimami sprendimai, galima laukti ir daugybės produktyvumo bei spartos palyginimo grafikų.

Tikimasi, kad daug svarbių naujienų apie „Windows 8“, įskaitant pirmosios „beta“ versijos išleidimą, bus paskelbta kitą mėnesį vyksiančiame renginyje „Microsoft's Build Conference“ – iki tol jokios svarbios naujienos tinklaraštyje tikriausiai nebus skelbiamos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: