Lėktuvnešyje kinai įrengs prabangų viešbutį (Video)  (3)

Kinijos Tiandzino uoste stovinčiame lėktuvnešyje „Kijevas“, kuris kadaise plaukiojo su tarybine vėliava, planuojama įrengti viešbutį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aštuntajame XX a. dešimtmetyje Sovietų Sąjungoje buvo prieita prie išvados, kad be lėktuvnešių šalies laivynas yra nevisavertis ir inžinieriams iškeltas uždavinys suprojektuoti pirmuosius nacionalinius lėktuvnešius. Taip atsirado lėktuvnešio ir kreiserio hibridai, prie kurių priskiriamas „Kijevas“ ir „Minskas“. Jie neturėjo tramplino, katapultos ir praskrendamojo denio. Be to, jie gabeno palyginti nedaug sraigtasparnių ir tik vertikalaus pakilimo karinius lėktuvus Jak-38 (kurie nebuvo labai kokybiški), bet buvo gana gerai apginkluoti raketomis (rusiškas tokio tipo laivų pavadinimas – авианесущий крейсер).

1993 metais gerokai sumenkus kariniams biudžetams, nusidėvėjus įrangai ir ginkluotei, nuspręsta lėktuvnešį „Kijevas“ nuginkluoti ir parduoti Kinijai.

Dabar ir kinai apsisprendė, ką jie gali padaryti su dideliu ir tuščiu kariniu laivu. Daugiau nei 6000 kvadratinių metrų ploto kariniame laive, kuris stovi uoste, bus įrengtas viešbutis. Jo statyboms numatoma skirti 15,6 milijono JAV dolerių.

Dar nežinoma, kiek kainuos para viešbutyje, tačiau neabejotinai tai bus nepigi nakvynė. Kompanija žada, kad viešbutyje veiks privatus klubas, aukštos klasės restoranas ir bus 400 kvadratinių metrų prezidentinis numeris.

Plačiau apie tai – šiame vaizdo reportaže.

Priminsime, jog tai ne pirmasis atvejis, kai nenaudojamas laivas pritaikomas gyvenamosioms reikmėms – panašus likimas nutiko ir atominiam ledlaužiui „Lenin“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)