Paskelbtos pačios saugiausios skrydžių bendrovės  (1)

Ženevos oro transporto agentūra (ATRA) paskelbė pačių saugiausių skrydžių bendrovių sąrašą. Į reitingą pateko 10 vežėjų, be to kompanijos nėra rikiuojamos pagal eilę – tiesiog jos pačios saugiausios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Europos skrydžių bendrovių pačiomis saugiausiomis pasaulyje pripažintos trys vežėjos. Tai prancūzų ir olandų kompanija „Air France-KLM“, britų „British Airways“ ir vokiečių „Lufthansa“.

Šešios iš dešimties vežėjų – amerikietiškos. Tai „AMR Corporation“, kuriai priklauso „American Airlines“ ir „American Eagles“, o taip pat „Continental Airlines“, „Delta Airlines“, „Southwest Airlines“, „United Airlines“ ir „US Airways“, rašo Euromag.

Vienintelė azijietiška sąraše esanti kompanija – japonų „Japan Airlines“.

ATRA reitingas sudaromas atsižvelgiant į 15 kriterijų, tarp kurių tokie kaip, tarkim, lėktuvų amžius ir pan. iš viso buvo testuota 100 skrydžių bendrovių ir tik 44 atitiko joms keliamus reikalavimus.

Interviu „France-Presse“ ATRA atstovas pareiškė, kad agentūra mano, jog yra neteisinga atsižvelgti tik į avarijų, kurios teko vienai ar kitai kompanijai, skaičių. „Techniniai, žmogiškieji, organizaciniai ir kiti panašūs elementai ne mažiau svarbūs, kai kalbame apie saugumą“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (1)