74 proc. užkrėtimų „rootkit“ tipo virusais tenka „Windows XP“  (0)

Greitai operacinei sistemai „Windows XP“ sukaks 10 metų, ir jos palaikymas lėtai, bet po truputį mažėja. Gerą pavyzdį to, kas nutiks, kai palaikymas baigsis, parodė kompanijos „Avast Software“ tyrimas. Jo duomenimis, didžioji dalis kenkėjiškų atakų tenka būtent „Windows XP“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tyrimo rezultatų matyti, kad iš visų infekuotų „rootkit“ klasės kenkėjiškomis programomis sistemų 74 % tenka „Windows XP“, tuo tarpu „Windows 7“ – tik 12 %. Ir visa tai turint omenyje statistiką, kad paskutiniu metu „Windows 7“ vartotojų skaičius išaugo 31 %, o „Windows XP“ vartotojų skaičius sumažėjo 58 %.

"Rootkit“ klasės virusai yra itin pavojingi, kadangi jie geba savo buvimą sistemoje paslėpti operacinės sistemos branduolio, vartotojo arba net aparatiniame lygmenyje, o antivirusinės programuos ne visada juos gali aptikti ir neutralizuoti. Jų pašalinimas paprastai yra tikrai sudėtingas dalykas, reikalaujantis specialių programinės įrangos paketų, naudoti skenavimą antivirusine programa dar ne visiškai įsijungus operacinei sistemai arba sukurti specialų sistemos atstatymo diską.

„Avast“ atliktas tyrimas rodo, kad net trečdalis „Windows XP“ vartotojų iki šiol naudoja operacinę sistemą su „Service Pack 2“ atnaujinimų rinkiniu, nors jo palaikymas baigėsi prieš gerus metus. Kartu pastebėta, kad „rootkit“ klasės kenkėjais užkrečiama gana maža dalis „Windows 7“ 64 bitų versijų, turinčių papildomų apsaugos priemonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(2)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: