Programuotojai – profesija, kuriai netrūksta stereotipų (Video)  (30)

Šiandien – profesinė programuotojų diena. Kas gi tai per profesija? Stereotipų, kaip ir anekdotų ar komiškų pasakojimų apie programuotojus netrūksta. Daugiausia laiko jie praleidžia „bendraudami“ su kompiuteriais, kurie neretai tampa ir poilsio bei pramogų šaltiniu. Nenuostabu ir tai, jog kaip tik dėl tokių veiklos ypatumų šie specialistai aplinkiniams neretai atrodo „kaip iš kito pasaulio“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visiems dažniausiai atrodo, jog programuotojai tarpusavyje kalba ne visiems žinomais terminais, todėl dažnai tenka išgirsti juokelių, kad programuotojas – nekomunikabilus, aplinkiniu pasauliu nesidomintis ir tik su kompiuteriu bendrą kalbą randantis žmogus. Tačiau pakanka tik giliau pažvelgti į jų darbo ypatumus, ir ši nuomonė gali radikaliai pasikeisti į gerąją pusę.

Rugsėjo 13 dieną programuotojai mini savo profesinę šventę, todėl siūlome pasižiūrėti į jų kasdienybę, įpročius ir susipažinti su mitais apipinta profesija. Specialus filmukas „Paklausk programuotojo“:

Ar žinojote? Programuotojų profesinė šventė minima kiekvienų metų 256-ąją dieną, kuri yra pasirinkta neatsitiktinai. Skaičius 256 gaunamas 2 pakėlus 8-uoju laipsniu ir būtent tokį kiekį reikšmių galima pateikti viename baite. Baitas yra dvejetainis skaičius, sudarytas iš 8 bitų – mažiausių informacijos kiekio vienetų kompiuteryje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (30)

Susijusios žymos: