„Google“ pristatė programavimo kalbą „Dart“  (2)

Prieš kelias dienas „Google“ užregistravo keletą domenų vardų, kuriuose yra panaudotas žodis „Dart“. Paaiškėjo, kad „Dart“ – tai nauja struktūrizuota internetinio programavimo kalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 10 d. nauja kalba bus pristatyta Danijoje vyksiančioje konferencijoje GOTO. Dabar dar gana sunku pasakyti ar net spėti, kokios šios programavimo kalbos savybės ir charakteristikos, tačiau konferencijai skirtoje interneto svetainėje pateikiamos išsamios biografijos tų žmonių, kurie pristatys „Dart“ – tie patys asmenys greičiausiai ir yra jos kūrėjai. Vienas iš jų – Gilado Bracha, kuris anksčiau dirbo „SAP Labs“ ir „Sun Microsystems“ ir yra vienas iš „Java“ programavimo kalbos bendraautorių. Antrasis – tai Lars Bak, V8 „JavaScript“ varikliuko, skirto naršyklei „Google Chrome“, autorius.

Ne taip seniai „Google“ yra išleidusi programavimo kalbą „Go“, todėl galima spėti, kad „Dart“ nebus dar viena į C sintaksę orientuota kalba. Labiausiai tikėtina, kad tai bus į naršyklę integruota interpretuojama kalba, kaip pavyzdžiui, „JavaScript“ arba „Python“. Beje, abu minėti žmonės – Gilado Bracha ir Lars Bak – anksčiau dalyvavo objektinio programavimo kalbos „Smalltalk“ kūrimo darbuose.

Dar oficialiai negimusi „Google Dart“ programavimo kalba jau dabar turi bent vieną problemą: pastaruoju metu yra prieinama gana daug įvairaus profilio internetinio (web) programavimo kalbų. Ir jei „Dart“ iš tikrųjų yra tai, ką bent jau numano ekspertai, ji taps tiesioginiu „JavaScript“ ir „Python“ konkurentu. Na, o jei „Dart“ bus panaši į „Go“, ji gali tapti pagalbiniu instrumentu, skirtu konkrečioms užduotims, susijusioms su „Google“ poreikiais, vykdyti, o ateityje ši naujovė gal ras ir platesnę taikymo sritį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)