Nauja programa leidžia tėvams stebėti savo vaikus socialiniame tinkle „Facebook“  (3)

Naujas išmaniesiems prietaisams skirtas įrankis padeda tėvams stebėti savo vaikus „Facebook“ socialiniame tinkle, vaikams apie tai nieko nežinant.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nemokama „Safely Social Monitor“ paslauga leidžia tėvams matyti su kuo bendrauja jų vaikai socialiniame tinkle, kokias nuotraukas jie skelbia ir kuriose, ne jų pačių paskelbtose nuotraukose, jie yra. „Safely Social Monitor“ net perspėja tėvus tais atvejais, kai jų vaikai nemandagiai kalba.

Šį produktą sukūrusios bendrovės „Location Labs“ vadovas Tasso Roumeliotis teigia: „Neatsilikti nuo vaikų, kurie naudojasi tokiomis moderniomis technologijomis, kaip išmanieji telefonai, tėvams yra bauginanti užduotis. „Safely Social Monitor“ – tai saugi paslauga, kuria visų pirma siekiama patenkinti tėvų poreikius, susijusius su šeimos apsauga, ir kuria tėvai gali pasitikėti.“

Galbūt toks stebėjimas gali atrodyti įkyrus, tačiau „Facebook“ yra pavojingai didelis kiekis informacijos ir vaizdų, kuriais dalijasi daugelis vaikų ir paauglių, nors jie to ir neturėtų daryti. MSNBC duomenimis, iki šių metų pabaigos į „Facebook“ bus įkelta 70-100 mlrd. nuotraukų. Tačiau abejotinų nuotraukų įkėlimas ir paviešinimas nėra vieninteliai rizikingi veiksmai, kuriuos atlieka vaikai naršydami internete.

„ID Analytics“ bendrovės atlikto tyrimo duomenimis, apie 6 mln. vaikų (ir jų tėvų) viešina savo asmeninę informaciją internete. Interneto vartotojai, kurie nori, kad jų internetinė informacija būtų saugi, turėtų naudotis apsaugos nuo tapatybės vagysčių paslaugomis ir labai apgalvotai bei atsargiai rašyti ir dalintis informacija „Facebook“ bei kituose socialiniuose tinkluose. Kibernetiniams nusikaltėliams užtenka labai mažo asmeninės informacijos kiekio, kad padarytų daug žalos. Ar naujoji priemonė padės sumažinti pavojaus riziką ir ar nesukels papildomų privatumo problemų pamatysime artimiausioje ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Kibererdve.lt
Kibererdve.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)