„Chrome“ jau netrukus atims iš „Firefox“ antrą poziciją pasaulyje  (20)

Reguliariai pateikiami statistikos tyrimų skaičiai ir toliau byloja apie tai, kad „Chrome“ sparčiai kyla į viršų pagal naudotojų skaičių. Paskelbti kompanijos „StatCounter“ rugpjūčio mėnesį surinkti duomenys, pagal kuriuos „Chrome“ jau visai priartėjo prie „Firefox“ – šias dvi naršykles teskiria vos 3,2 % auditorijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak tyrimo duomenų, rugpjūčio mėnesį „Internet Explorer“ vis dar buvo populiariausia, nors ir krito iki 41,7 % ribos. Antroje vietoje esanti „Firefox“ naršyklė gali pasigirti 26,8 %, o „Chrome“ – 23,6 % interneto nadotojų. Jeigu tendencijos išliks panašios, tai antros vietos užkariavimui „Google“ kompanijos produktui prireiks vos dviejų mėnesių.

Jeigu pažvelgtume į ilgalaikę tendenciją, tai nuo 2011 metų pradžios skaudžiausiai krito IE – ši naršyklė prarado net 9 procentus auditorijos. Tuo tarpu „Firefox“ nusileido 4 %, o „Chrome“ sparčiai kilo, ir jos užimamos rinkos dalies augimas sudarė net 8 %. Be abejo, šie statistikos skaičiai yra gauti tik iš vieno šaltinio, ir kitų tyrimų kompanijų duomenys gali kiek skirtis, tačiau bendra tendencija greičiausiai nėra „iš piršto laužta“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: